SweetCorn
20 09 14
Wie wordt Limburgs Kampioen Stroke Play?

Vanmorgen zijn de strijdvaardigheden gestart. Wie volgt Rens Megens en Teresa Van Hove op als twaalfde Limburgse kampioen?
Het palmares is alvast indrukwekkend.

Palmares Limburgs Kampioenschap Stroke Play

2013: Rens Megens en Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2007: Rens Megens & Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2006: Christopher Mivis & Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2005: Jan Plessers & Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2004: Friso den Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2003: Thierry Peeters & Victoria Tomko op Limburg Golf Houthalen

20 09 14
Bim Poonpol Paowana mag snoepen

Op Flanders Nippon bood Leonidas Houthalen een uiteraard lekkere dameswedstrijd aan. Duidelijk wat naar de doeltreffende hand van Bim Poonpol Paowana.

Zij haalde in eerste categorie liefst 40 punten binnen. Een fors half dozijn meer dan Cristina Ignat.
Zou ze ooit een tip van deze topper gekregen hebben?

Odette Achten drumde Jeannine Herben en Linda Scevenels van het categorie 1-podium.
In tweede categorie topte Viviane Vanesch alles en iedereen. Louisa Degraen en Ann Gieraerts vulden hier de ereplaats op.

Hilde Daniëls was de beste in derde categorie. Mariëtte Mesterom en Maria Bielen kwamen wat punten te kort om haar te bedreigen.

20 09 14
Elly en Georges Moris domineren Prijs Houthalens seniorenbestuur

Elly (samen met Bertje Eyben links) en  Georges Moris bewezen op Limburg Golf dat ze uitstekend op mekaar ingespeeld zijn in de 4BBB-wedstrijd die het seniorenbestuur van Houthalen aanbood. Het echtpaar haalde mooie 42 punten.

Twee meer dan Gerty Aerts en Marc Vande Broek. Lieve Bussé en Clara Frederix legden beslag op de derde plaats.
Willy Valvekens en Francis Huys grepen net naast een podiumplaats. Ook het lot van Martine Boes en Daniëlle Fierens.

20 09 14
Maastrichtsche/GC Lanaken biedt leden wat leuks

De Maastrichtsche en dus ook Golf Club Lanaken bieden haar leden, en dat zijn er alsmaar meer…, een leuk extraatje. Een juwelier en tevens lid van de club ontwierp deze pins. Ze zijn in zilver en goud te koop.

Met uiteraard de Maastrichtse “ster” als blikvanger en twee gekruiste clubs om de verbondenheid tussen de Maastrichtsche en Golf Club Lanaken accentueren.

20 09 14
Golf Club Lanaken druk bezig met plannen uitbreiding

Op de Maastrichtsche/Golf Club Lanaken wil men zo snel mogelijk werk maken van een uitbreiding naar bijkomende volwaardige negen holes.  Nu is er naast de championship course nog een korte negen holes-baan die deels de ruimte voor die bijkomende negen holes zal bieden.

Bedoeling is dus drie evenwaardige negen holes-loops te bouwen die het aanbod aantrekkelijker en vooral gevarieerder zullen maken.

Voor die bijkomende holes moet er wel aanbelandende grond aangekocht  worden. Daar is men momenteel in onderhandeling. Eens dat achter de rug wil de Maastrichtsche met de werkzaamheden beginnen. Naast die negen bijkomende holes, wil men ook een drietal oefenholes en bijkomende oefeninfrastructuur bouwen.

19 09 14
Emma Kaper lukte allerbeste dagscore in Duke of York Trophy

Prins Andrew, Duke of York (foto), is een golffanaat. De tweede zoon van Queen Elisabeth II biedt dan ook elk jaar een wedstrijd uit waar alle Nationale Kampioenen U18 in mogen starten. Voor België waren dat Emma Kaper en Lucas Becht.

Niet meteen denderend weer daar in Aberdeen. “Hare”, mist vanuit zee, zorgde er voor dat de wedstrijd tot 36 holes moest herleid worden.

Emma Kaper (foto) lukte met een verbluffende 67 in de tweede ronde de beste score van het héle deelnemersveld.
Daarbij ook een hole-in-one. De 110 meter korte achtste hole van Royal Aberdeen werd in één slag overmeesterd.

Spijtig genoeg liep de Millennium-speelster in haar eerste ronde tegen brute pech aan. Vandaar de 86 en… slechtste score op dag 1.
86 – 67 = 19 slagen verschil dus. Golf weet je wel…

19 09 14
Limburgs Kampioenschap… zonder enkele jeugdtoppers

In Limburg zijn we vlugger dan elders.
Dat werd nogmaals bewezen toen de verantwoordelijken van de zes Limburgse clubs het weekend van 20 en 21 september prikten om het Limburgs Kampioenschap te betwisten. Dat derde weekend van september is zowat traditie geworden.

Wat bleek. Een hele tijd na datum schoof de KBGF het Nationaal Kampioenschap Match Play op die datum. En dan nog op Millennium.
Daardoor mist het Limburgs Kampioenschap logischerwijze een paar jeugdtoppers die voor dat Nationaal Kampioenschap Match Play geselecteerd werden.

We zullen Limburgse nummer één Emma Kaper, Millennium-clubkampioenen Christina Swinnen en Jan Swinnen (foto), Max Peerbooms en Anthony De Schutter dus moeten missen op het LK

19 09 14
Elk nadeel heb zijn voordeel…

“Elk nadeel heb zijn voordeel…”. Die gevleugelde woorden van Johan Cruijff gelden ook voor het Limburgs Kampioenschap.
Door de afwezigheid van de in het vorige stuk opgesomde jeugdtoppers wordt het LK erg open.

Bij de heren maken de thuisspelende Louis De Schutter (foto tweede van links), Bruno Steensels en Jan Plessers de meeste kans om de Limburgse kroon op te zetten. Wat echter niet wil zeggen dat de anderen geen kans maken. Integendeel.

Bij de dames vormen Spiegelvense clubkampioene Lydia Vanaken (foto links), Kathleen Renders en Francine Martens de topflight die wellicht de kampioene zal leveren.
Zondagavond weten we het.

19 09 14
Mick Onclin oppermachtig in ontmoeting Flanders Nippon – Keerbergen

De senioren van Keerbergen waren op Flanders Nippon te gast. Met Mick Onclin (foto midden) als grote triomfator. Zij haalde het in eerste categorie van Anja Rademakers en Albert Deboes. Ook Leon Bervoets en Anny Robyns deden het hier goed.

In tweede categorie wel een Keerbergse zege. René Jamar hield Karel Claes en Willy Gregoor achter. Eddy Ramaekers en Raymond Walpot vervolledigden de topvijf in deze categorie.

Georges Vanbrabant (foto rechts) topte categorie 3. Hij moest vooral Paul Geurts en André Habets af houden.
Freddy Dilworth was de beste over negen holes.

19 09 14
Opendeurdagen bij Lim-Elec

Jullie lazen het ongetwijfeld al. Golflimburg.be-partner Lim-Elec houdt Opendeurdagen.
Verleden weekend gingen de deuren wijd open in het Genkse filiaal aan de Weg naar As 193. Vanaf morgen en het hele weekend is het de beurt aan Lim-Elec Neerpelt op Holt 90 om hetzelfde te doen.


Dus als je binnenkort rolluiken, zonwering of een garagepoort wil zetten, weet je waar je naar toe kan.

Het team van Lim-Elec, geleid door Jan Plessers en zijn kinderen Evi en Arne, kan op bijna veertig jaar ervaring in deze materie bogen.

Zaterdag 20 september 2014
Wie wordt Limburgs Kampioen Stro......
Bim Poonpol Paowana mag snoepen...
Elly en Georges Moris domineren ......
Maastrichtsche/GC Lanaken biedt ......
Golf Club Lanaken druk bezig met......
Vrijdag 19 september 2014
Emma Kaper lukte allerbeste dags......
Limburgs Kampioenschap… zonder......
Elk nadeel heb zijn voordeel… ...
Mick Onclin oppermachtig in ontm......
Opendeurdagen bij Lim-Elec...
Nulens – Franssens – Hurkman......
Theo Dillen en Loes van Rooij to......
Donderdag 18 september 2014
Rens Megens lukt eerste pro-zege...
Kempense Golf Club viert Mol-Rau......
Golf Cup Kempen nadert ontknoping...
Albert Deboes valt van zijn sokk......
Albert Deboes opnieuw op zijn so......
Woensdag 17 september 2014
PGA Benelux Trophy ook op de Maa......
Paul Godderie kroont zich tot 19......
Anne Benijts en Ingrid Claes win......
Linda Scevenels en Lucia De Lee ......
Lydia Vanaken is klaar voor het ......
Dinsdag 16 september 2014
René Koolen ziet Manu Exelmans ......
Luc Lenaerts wint Golf.be Tour o......
Marie-Claire Cipriani en Frank P......
Emiel Vandepaer duldt geen tegen......
Paul Hansen wint Prijs Rotary Ho......
Maandag 15 september 2014
Voorzitter Emiel Vandepaer kroon......
Spiegelven ging vreemd...
Bart Bollen werd door dames vert......
Johan Vanhamel primus in Houthal......
Flanders Nippon paar dagen berei......
Ook Flanders Nippon driving rang......
Zondag 14 september 2014
Zondag…...
Zaterdag 13 september 2014
Nieuwe CLB Group-ranking...
Kristof Ulenaers nieuwe Limburgs......
Emma Kaper blijft Limburgse numm......
Sweet memories…...
Heel nieuwe baan...
Duitse toptien is een mix...
contact

Demerstraat 34, Hasselt
Vrijdag 12 september 2014
Donderdag 11 september 2014
Woensdag 10 september 2014
Dinsdag 09 september 2014
Maandag 08 september 2014
Zondag 07 september 2014
Zaterdag 06 september 2014
Vrijdag 05 september 2014
Donderdag 04 september 2014
Woensdag 03 september 2014
Dinsdag 02 september 2014
Maandag 01 september 2014
Zondag 31 augustus 2014
Zaterdag 30 augustus 2014
Vrijdag 29 augustus 2014
Donderdag 28 augustus 2014