SweetCorn
28 08 08
Mooi

Wat is er mooier dan een sierlijke swing? Vooral als die door een even sierlijk lichaam geproduceerd wordt. Wow... Zeker als er nog een leuk hoofd op dat lichaam staat. Ook prachtige ogen, die de net geslagen bal nauwlettend volgen. Golf kan toch verbluffend mooi zijn. Wat men op de Ladies European Tour besefte. Het moest allemaal leuker, mooier, kortom sexier worden. Waar men aardig in geslaagd is. Ook de Amerikaanse LPGA Tour deed naarstig mee. Zoals overigens de Asian Ladies Tour. Dat zorgde voor een paar supersterren die hun faam en naam vooral aan hun verschijning danken. Louter sportieve prestaties waren dus eerder bijzaak. Alhoewel heel wat van die zogenaamde "bunker babes" ook best met de clubs overweg kunnen.

Neem bijvoorbeeld Paula Marti. Die werd een handvol jaartjes geleden als de eerste "femme fatale" van de Ladies European Tour opgevoerd. De Barcelonese liet zich dat weggevallen, maar houdt zich na haar huwelijk met Ivan Corretja en de geboorte van Izan nu wat bewuster uit de helle spotlights. Er dook immers heel wat concurrentie op die maar al te graag een komaf wilde maken met het vaak té masculiene imago van het damesgolf. De Australische Anna Rawson bijvoorbeeld. Die viel al op vooraleer ze ook maar één enkele bal geslagen had... Spijtig genoeg heeft Anna dit seizoen haar leuke voorsteven naar de States gericht. Daar wordt ze ongetwijfeld een absolute hit. Natalie Gulbis is dus gewaarschuwd. "America's Sweetheart" werd niet zo héél lang geleden louter om haar fysieke verschijning bejubeld. Topprestaties bleven immers uit. Dat is ondertussen bijgesteld. Getuige haar zege in de Evian Masters 2007. Toch blijft Natalie resoluut haar vroegere troefkaart trekken. Haar kalender is, op de Swimsuit Calendar van Sports Illustrated na, de best verkopende in de hele States. En dat kan uiteraard tellen. Paula Creamer gaf wat tegengas. Ook Morgan Pressel. Maar beide meisjes hebben zich bewust zulk braaf imago aangemeten dat het Amerikaanse golf-establishment hen liefdevol in de armen sloot. Al was het maar om Michelle Wie te counteren. De Hawaiiaanse ligt door haar falen niet meer in de gunst van de Amerikaanse upper class-golfers. Wat andere oosterse exoten als gracieuze Grace Park, mysterieuze Se Ri Pak en extroverte Jennifer Rosales nooit gelukt is.

Ga je naar écht vrouwelijk schoon speuren, dan topt de Ladies European Tour alles. In het zog van ons aller Anna Rawson dingen nog andere beauty's naar de gunsten van de toeschouwers, laat staan sponsors. Carlie Butler bijvoorbeeld. Ook Nikki Garrett. Toevallig, zoals Anna Rawson, twee mooiogende Australische creaturen. Zuid-Europa geeft, hoe kan het ook anders, tegengas. Italiaanse Diana Luna is niet voor niets hét publicitaire uithangbord van Conte of Florence. Ook Paula Marti's Spanje heeft wat ijzertjes in het vuur. Goedlachse Beatriz Recari en slanke Tania Elosegui kunnen steeds op bewonderende blikken rekenen. Met topamateure Belén Mozo is er volgens Spaanse geruchten zowel op sportief als visueel vlak zelfs een Überbabe in de maak. Italië heeft die al. Alessia Knight is haar naam. Ze won verleden jaar met voorsprong de Saab International Juniors op Ravenstein én in één beweging de harten van alle toeschouwers. In Italië is ze al een gevierd fotomodel... Het Verenigd Koninkrijk dweept met blauwogige mulatte Henriëtta Brockway en de Schots blonde Carly Booth. De weg naar de sportieve én andere top is echter nog ver. Vraag dat maar aan Maria Verchenova. De net 22 jaar geworden Moskouse wil naar het allerhoogste reiken. Voorlopig primeert het sportieve doel. Wij zijn er echter vast van overtuigd dat ze op het... extrasportieve vlak zoveel hoger zou scoren.

Boudewijn was goed, Leopold III ......
Claret Jug, 's werelds belangri......
Bubba Watson drivet gemiddeld 31......
Roken verboden op Tour?...
Mooi...
Donald Trump wil naar Noord-Ierland...
Met wie werkt(e) Jos Vanstiphout?...
300.000 Nederlandse golfers! En ......
contact