SweetCorn
27 12 10
Boudewijn was goed, Leopold III beter, maar Filip…

Ravenstein is als koninklijke schenking steeds verbonden geweest aan de Belgische koninklijke familie.
Stichter Leopold II nam weliswaar nooit een golfclub in de handen, maar opvolgers Leopold III en Boudewijn excelleerden in het spelletje.

Leopold III (foto, samen met Liliane Baels die eveneens een voortreffelijke golfster was) was zelfs even dé best geklasseerde Belgische golfer. De Royal Golf Club de Belgique - Ravenstein was uiteraard zijn geliefkoosd oefenterrein. Ook van zijn zoon én troonopvolger Boudewijn. Die betwistte onder de schuilnaam Baudouin de Réthy een paar internationale wedstrijden en zorgde zelfs voor de overwinning van België in het drielandentornooi België – Nederland – Frankrijk in 1958 waar hij tegen Nederland het beslissende punt veroverde. Opponent en Nederlandse captain Charles van Landschot werd met 4&2 verslagen.

Rugproblemen dwongen wijlen Koning Boudewijn (foto) echter de clubs in een duistere hoek van zijn kasteel te kieperen. Ook huidige kroonprins Filip waagde zich niet zo lang geleden aan het spelletje. Volgde samen met zijn Mathilde op Ravenstein lessen bij de steeds enthousiaste en vooral leuke Aubin van Watermeulen. Toch schuilt er stukken meer talent in Joachim, de zoon van zijn zuster Astrid. Die draait momenteel in de jeugdwerking van Ravenstein (foto) mee.

Boudewijn was goed, Leopold III ......
Claret Jug, 's werelds belangri......
Bubba Watson drivet gemiddeld 31......
Roken verboden op Tour?...
Mooi...
Donald Trump wil naar Noord-Ierland...
Met wie werkt(e) Jos Vanstiphout?...
300.000 Nederlandse golfers! En ......
contact