SweetCorn
01 05 20
Enkele duizenden Belgische golfers moeten nog geduld uitoefenen

Grote euforie bij de Belgische golfers naar aanleiding van de heropening van de terreinen nu maandag 4 mei.  Maar bij veel golfspelers maakte de euforie snel plaats voor frustratie.

Door de aangekondigde beperking op greenfeeën vallen enkele duizenden golfers voorlopig uit de boot.

Leden van Atgolf, leden van andere C-clubs en golfscholen, leden die in het buitenland aangesloten zijn en zelfs leden van Lanaken Golf waarvan het eigenlijke terrein op Nederlands grondgebied ligt, kunnen vooralsnog niet gaan greenfeeën op de Belgische golfterreinen.

Om tegemoet te komen aan de maatregel van “essentiële verplaatsing” werd immers het principe “eigen leden-eigen club” naar voor geschoven.  Alternatief was het invoeren van een beperking in aantal km tussen huis en club, maar dan zouden veel leden niet meer naar hun eigen club kunnen.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de grotere clubs hun eigen leden voorrang geven, maar het betekent het ook dat de greenfee inkomsten momenteel nog niet op gang komen.  Dit is zeker voor een groot deel van de clubs een bijkomende streep door de rekening, zeker wanneer er voldoende capaciteit is om veilig te golfen.

Eén en ander moet nog officieel bevestigd worden in de wetteksten, maar het ziet er momenteel naar uit dat een aantal golfers nog tot 18 mei zullen moeten wachten, tenzij de federaties bij de overheid een tussentijdse versoepeling kunnen bekomen.

01 05 20
Marleen Keijers: “Geen jubileumwedstrijd…”

Marleen Keijers-Knippenberg zetelt reeds twintig jaar in het Houthalense damesbestuur. Dat wou ze op 5 mei met een Jubileumwedstrijd vieren.

“Daar komt natuurlijk niets van in huis", stelt de deze week jarige Marleen. "Jammer. Hoe ik in de “golfmood” bleef? Wat oefende in de tuin, maar er waren ook de wekelijkse mailtjes van het damesbestuur. Kwestie voeling te houden met de dames van Royal Limburg. Het ergste gemis in deze periode waren de sociale contacten en “mijn” dames.”

“Erik is sinds januari met pensioen, maar zijn mandaten kan hij online doen en hij neemt enkele malen per week deel aan een of andere webinar. Als golfvervanger maakte hij elke dag urenlange wandelingen met onze hond.”

“Zelf hield ik me fit met de obligate huishoudoefeningen. Mijn poetsvrouw kwam niet… Wel werd ik deels werkloos te worden. Al mijn kasten waren vlug opgeruimd. Dan waren er nog de reeks oefeningen die Jan Ilsen voor ons uitgewerkt heeft. En ja, ik heb heel wat boeken verslonden. “

01 05 20
Georgios Mihaildis: “Ik had een “blijf-in-je-kot” course…”

Georgios Mihailidis heeft het erg druk. Van golfen zou er sowieso minder in huis gekomen zijn. Met uitzondering van de Houthalense Men's Day die hij als secretaris helpt sturen.

“Sinds eind januari ben ik als Director Risk & Regulatory bij KPMG aan de slag. Digitaal werken is gelukkig reeds erg ingeburgerd bij de meeste financiële instellingen waar ik voor werk, waardoor het met Skype, Teams, enz… een stuk eenvoudiger is om samen te werken.”

“Ik heb het golfen in de prachtige Houthalense natuur enorm gemist. Gelukkig had ik mijn golfmateriaal meegenomen en oefen ik af en toe op mijn “blijf-in-je-kot” course thuis."

"Ik pitchte dan met luchtstroom balletjes om het swinggevoel te behouden en datzelfde probeer ik ook met putoefeningen op een tapijtje. Maar dat is uiteraard niet hetzelfde…”

“Dan waren er nog de dagelijkse wandelingen met Nadine of Xander en onze golden retriever Pebbles. Verder genoten we dagelijks van de dagelijkse dingen."

"Wel moet ik toegeven dat de knappe foto’s na de werkzaamheden op Houthalen de goesting om terug te spelen alleen maar deden toenemen. Toch is het nu al duidelijk dat de golfkalender dit jaar er heel anders gaat uitzien."

"Mijn gedachten gaan al de hele tijd uit naar de vele coronadoden en -zieken, hun familie en de zorgverleners in hun moeilijke strijd tegen een onzichtbare vijand.”

01 05 20
Maaien en nog maar eens maaien

Op de Limburgse golfclubs maakt men zich klaar voor de heropening maandag.
Maaien hoort er uiteraard bij.

Hoeveel maaiers tel je hier op de foto van Millennium?

01 05 20
Haast vierhonderd golfbanen, heel wat onuitwisbare herinneringen…

Bijten koeien?

Ik ben maar eenmaal in Wales gaan golfen.
Wel deed ik er met mijn vaste golfmaten de toppers aan.
Royal Porthcawl bijvoorbeeld, dat me niet meteen kon bekoren. Pennard wel.

Pennard wordt als “The Links in the Sky” aangeduid. Wat we niet meteen zagen toen we er aan kwamen. Tof clubhouse vlak bij het stadje Gower, maar meteen een paar flauwe beginholes. Maar dan…

Een absolute “hidden gem”, met als absoluut hoogtepunt een hole met een fe-no-me-naal zicht op een Three Cliffs Valley vallei waar de Pill-rivier in zee uitmondt.
Met wilde paarden als extraatje die eveneens op de baan rond kuierden.

Eens al dat moois geabsorbeerd werden we op de slotholes verwelkomd door koeien die ons geïnteresseerd of niet aanstaarden. Dat zie je niet aan hun blik.

Mijn drive landde door wat slice pal bij één van die viervoeters. Dat beest bewoog nauwelijks. Ook niet toen ik dichter kwam.
De “Tsjtsjtsje!” die uit mijn mond rolde hielp ook niet. Dat beest stond pal. Effe met een club geduwd. Héél voorzichtig, want als stadskind ken ik niets van vee.

Uiteindelijk verplaatste het dier zich een paar meter. Ik heb nooit zo snel een bal weggeslagen.

Maar ik herhaal het.
Het zicht op de Three Cliffs Valley van Pennard is één van de mooiste zichten die ik ooit op een golfbaan gehad heb.

Maandag 25 mei 2020
Verslapping mag niet...
Steeds sociale afstand...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Zaterdag 23 mei 2020
Golf World dropt Royal Limburg o......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Vrijdag 22 mei 2020
Volgt België Nederland?...
Het zalige Limburg-gevoel…...
Golf met protocol...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Donderdag 21 mei 2020
Vraagje...?...
Woensdag 20 mei 2020
Een kijkje in het Spiegelvense c......
Côte d’Houthalen......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Dinsdag 19 mei 2020
Hoe krijg je vrouwen meer aan he......
Blijf het spel eerlijk spelen…...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Maandag 18 mei 2020
Een heropening met een wrange na......
Erik Vautmans wordt zelfstandig ......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Ruben Opheide gaat voor mondmaskers...
Zondag 17 mei 2020
Vraagje…?...
contact
Genk
Zaterdag 16 mei 2020
Vrijdag 15 mei 2020
Donderdag 14 mei 2020
Woensdag 13 mei 2020
Dinsdag 12 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Zondag 10 mei 2020
Zaterdag 09 mei 2020
Vrijdag 08 mei 2020
Donderdag 07 mei 2020
Woensdag 06 mei 2020
Dinsdag 05 mei 2020
Maandag 04 mei 2020
Zondag 03 mei 2020
Zaterdag 02 mei 2020
Vrijdag 01 mei 2020