SweetCorn
04 05 20
Stormloop op starttijden

i-golf was vrijdag niet altijd in staat de tsunami van tee time-reserveringen voor maandag en eventueel de volgende dagen perfect te kanaliseren.

Niet dringen en vooral wachten was op het piekmoment de boodschap.

Het was wel hét bewijs dat iedereen hongerig was naar dat eerste rondje sinds lang.

04 05 20
Jos Castro: “Normaal speel in 50 zondagen per jaar…”

Jos Castro (foto samen met rechts Ronny Smolders) loopt iedere zondag zijn rondje op Royal Limburg.
Dat kon gisteren dus niet. Volgende zondag wel...

“In een "normaal" jaar zijn dat zo'n 50 zondagen van de 52. Ofwel in  wedstrijd, ofwel match play met de mannen. Dat miste ik uiteraard."

"Vooral dan het sociaal contact nadien. Dat deed je drukke werkweek volledig vergeten. Ook de andere partijen met de maten van Vae Victus en de Woodies miste ik enorm."

"Normaal gingen we met Vae Victus naar Schotland, maar die reis is natuurlijk uitgesteld. Het was de… 13de maal dat Vae Victus op golfreis ging.  Volgend jaar dan maar."

"Voor mijn tuin waren het wel supertijden. Zo vroeg op het jaar zo mooi in orde. Dat is nog niet veel gebeurd. In een “normaal” jaar was het tuinwerk iets voor en na de golf.

“Nu was er ook veel meer tijd om te fietsen. Zuid Limburg was en is nog steeds ongelooflijk mooi. Chantal, die per 1 februari op pensioen ging, kon daar ook van genieten. Zij heeft een elektrische fiets gekocht. Chantal maakt elke dag wel een fikse wandeling maken. Steeds meer dan 10.000 stappen."

"Ze mist wel haar drie wekelijkse rondjes en de nodige apres-golf met de vriendinnen. Dat wordt deze week bijpraten… van op sociale afstand."

“Vier van de vijf dagen van huis uit werken valt best mee. Wel krijgen de media zware klappen qua advertentie inkomsten."

"Als lid van de terreincommissie van Royal Limburg kreeg ik van head greenkeeper Davy Driesen uiteraard feedback hoe het terrein in de meest gunstige manier evolueerde. Chapeau..."

04 05 20
Jan Ilsen: “Wat een bizarre tijd…”

“Wie had gedacht dat je me ooit de vraag zou stellen wat ik de voorbije weken gedaan heb? Het was een bizarre tijd…”, kaatst Jan Ilsen onze vraag terug.

“We bleven uiteraard braaf in ons kot . Onze tuin heeft er nog nooit zo verzorgd uitgezien. Daar brachtik best veel tijd in door. Voor de rest deed ik samen met het vrouwtje fitnessoefeningen. Een beetje beroepsmisvorming wellicht…?”, knipoogt de leraar LO.
"En zoals wellicht iedereen wat chippen in de tuin.”

“Dan waren er nog de wekelijke fietstochten. Als ik dan langs Royal Limburg reed, moest ik me écht inhouden om niet te kwijlen… Zeker nu de baan er fantastisch bij ligt."

"En ja, ik zag op één van die dagen in het midden van hole 13 iemand wandelen. Het was de voorzitter die zijn inspectieronde deed. Die fairway is uitstekend hersteld. Vandaag sta ik, samen met Martine, overigens om 9 uur op de eerste tee. Het heeft immers té lang geduurd..."

04 05 20
Haast vierhonderd golfbanen, heel wat onuitwisbare herinneringen…

Moeilijk in overtreffende trap

Moeilijk, moeilijker, moeilijkst… Dat kan je van Nairn Golf Club stellen als de wind opsteekt. En die wind is er steeds. De links course ligt in het noorden van Schotland pal bij de Noordzee.

Op deze “out and in”-baan, dus negen holes weg van het clubhouse en negen terug, wuift men de kustlijn maar eventjes “goodbye” om een mooie hoger gelegen par 3 te spelen.
Daar voel je de wind echter extra. Zeker als die met je nochtans perfect geslagen bal gaat spelen.

Maar niet alleen die steeds aanwezige zeewind zorgt dat een rondje op Nairn “a real tester” wordt. De fairways zijn ultra smal en hellen aan beide kanten naar de… rough.
Als je denkt dat je bal zowat het midden van de fariway raakte, moet je die vaak aan één van de zijden gaan zoeken. En als dan de rough kniehoog staat…

Toen ik er een tweede maal speelde, viel het mij meteen op dat voor ons een heus peloton liep. Vier Amerikanen waren het blijkbaar beu veel ballen te verliezen en hadden niet alleen caddies maar ook “fore caddies” ingehuurd.

Fore caddies moeten, een eind voor de flight lopend, de geslagen ballen in het oog houden en meteen aanwijzen waar ze beland waren. Wij dus met een flight van vier, Team USA voor ons met twaalf…

Wat niet stoorde. Zij vlotten meer dan snel. De fore caddies deden immers voortreffelijk werk. Ze worden daar dan ook extra voor betaald. Een caddie kost op Nairn 50 pond plus een dikke fooi. Een fore caddie vangt 70 pond plus weer die dikke fooi.

Die voor ons hadden dat geld meer dan verdiend, de Amerikaanse longhitters sloegen immers overal naar toe…

Maandag 25 mei 2020
Verslapping mag niet...
Steeds sociale afstand...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Zaterdag 23 mei 2020
Golf World dropt Royal Limburg o......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Vrijdag 22 mei 2020
Volgt België Nederland?...
Het zalige Limburg-gevoel…...
Golf met protocol...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Donderdag 21 mei 2020
Vraagje...?...
Woensdag 20 mei 2020
Een kijkje in het Spiegelvense c......
Côte d’Houthalen......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Dinsdag 19 mei 2020
Hoe krijg je vrouwen meer aan he......
Blijf het spel eerlijk spelen…...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Maandag 18 mei 2020
Een heropening met een wrange na......
Erik Vautmans wordt zelfstandig ......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Ruben Opheide gaat voor mondmaskers...
Zondag 17 mei 2020
Vraagje…?...
contact
Genk
Zaterdag 16 mei 2020
Vrijdag 15 mei 2020
Donderdag 14 mei 2020
Woensdag 13 mei 2020
Dinsdag 12 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Zondag 10 mei 2020
Zaterdag 09 mei 2020
Vrijdag 08 mei 2020
Donderdag 07 mei 2020
Woensdag 06 mei 2020
Dinsdag 05 mei 2020
Maandag 04 mei 2020
Zondag 03 mei 2020
Zaterdag 02 mei 2020
Vrijdag 01 mei 2020