SweetCorn
08 07 19
Max Peerbooms drukt voetsporen van Thomas Pieters, Christopher Mivis en co

Max Peerbooms heeft zijn naam bijgeschreven op het palmares van het Limburgs Kampioenschap.
Daar drukt hij de voetsporen van o.a. Thomas Pieters en Christopher Mivis die ook golf met studies combineerden aan de Hasseltse Topsportschool.


Die Golf Vlaanderen Topsportschool heeft Max Peerbooms (foto midden) nu definitief weggewuifd. Hij gaat in september Sportmanagement studeren aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg en timmert daar ook verder aan zijn golfcarrière.

Max legde de basis van zijn later LK-succes in de eerste Houthalense ronde. Hij liep Royal Limburg in 69 slagen. Daarmee plaatste hij de verzamelde tegenstand meteen op achterstand. Titelverdediger Tom Van Hove (foto rechts) was “the best of the rest” met een 75. Volgden dan Christophe Palmans (foto links), Glenn Pflieger en Jan Hillen die als beste senior de Limburgse Seniorentitel greep.

Leider Peerbooms kon in de tweede en beslissende ronde dat elan niet verder zetten. Een triple bogey op de Houthalense zestiende hole deed hem deels op 77 uitkomen. “Ik ben uiteraard niet tevreden met die tweede ronde”, trok Max een pijnlijk ogende grimas. “Maar dat volstond wel om de Limburgse titel te grijpen. Leuk op dat indrukwekkend palmares te staan.”

Beste in de tweede ronde was Remco Zinken die in de eerste ronde naar een 79 crashte, maar in ronde 2 op par uit kwam. Hij werd dan ook runner-up voor Christophe Palmans en Tom Van Hove die zich op het laatste podiumplaatsje verdrongen.

08 07 19
Lucia De Lee lukt dubbelslag

Ana Elena Kusters (foto midden) kwam pas in extremis in het startersveld van het Limburgs Kampioenschap. Ze had gehoopt bij de Belgian Girls Team te horen dat deze week in het European Team Championship start.
Zij viel echter nipt naast de zeskoppige selectie.

Ana Elena bracht in de eerste ronde met 81 slagen de beste score binnen. Iets waar ze uiteraard niet tevreden mee was. Lucia De Lee (foto links)  en Helmi van Asseldonk (foto rechts) hadden respectievelijk één en twee slagen meer nodig. Dat impliceerde ook dat Lucia De Lee zich na die eerste ronde ook Limburgse seniorenkampioene kon noemen.

Maar daar bleef het niet bij. Het trio Ana Elena, Lucia en Helmi streed in de tweede en beslissende ronde om de algemene titel. Wie uiteindelijk won, wisten ze op de slothole niet meteen. De ene wees naar de andere aan. Hing er een play-off in de lucht?

Wedstrijdleider Olivier Withofs kwam met het verdict. Lucia haalde het met het allerkleinste verschil van Ana Elena.
“Iets wat ik niet verwacht had”, stelde Lucia. “Ik heb een polskwetsuur en wilde na de eerste ronde en dus mijn Limburgse seniorentitel het voor bekeken houden. Maar ik beet door. Met goed gevolg. Tweemaal kampioen”, besloot de Millennium-speelster.

08 07 19
Spannend, maar…

Het Limburgs Kampioenschap was zeker bij de dames een erg spannende bedoening. Ook bij de mannen werden leuke scores genoteerd. Wat je kon verwachten.

Het Limburgs Kampioenschap was voor de eerste maal louter voorbehouden aan de betere spelers die op één en dezelfde dag twee rondjes moesten verteren. Met een cut waardoor de beste 18 om de hoogste eer knokten.
Vandaar weinig begeestering rond de baan. Wel er op.

Het feit dat men het Limburgse seniorenkampioenschap in het algemene kampioenschap had geïntegreerd, bleek geen voltreffer. Ook al omdat heel wat senioren gewoonweg niet wisten dat het LK ook als hun LK telde.

Een LK dat alleen maar kan floreren als de captains en sportverantwoordelijken hun schouders onder de organisatie zetten. Wat vroeger duidelijk meer het geval was. Hoog tijd dus voor de verantwoordelijken om koppen bij elkaar te steken.

Spiegelven is volgend jaar de arena van het Limburgs Kampioenschap.

Maandag 19 augustus 2019
Slotholes duwen Max Peerbooms ui......
Zomergolf van Koen viel deels in......
Breendonkse Sil Beyers verrast F......
Zondag 18 augustus 2019
Vraagje…?...
Zaterdag 17 augustus 2019
Max Peerbooms speerpunt Limburgs......
Tour du Limbourg: Flanders Nippo......
Marleen Willems en Marc Nys grij......
Vrijdag 16 augustus 2019
Benoit Quesnel en Monika Hermann......
Jean-Claude Renggli reed 700 km ......
Pierre Coumans houdt topper Guy......
Steven Vanhamel en Guido Grochow......
Jeugdstage met nachtgolf...
Donderdag 15 augustus 2019
Jo Douven houdt Lucia De Lee van......
Mihailidis – Pyls – Lambrigt......
Mariëlle Claesen juicht op Spie......
Frank Tordeur topt Flanders Nipp......
Woensdag 14 augustus 2019
Puike prestatie van Christophe P......
Dimitri Van Kets beste Cupryder ......
Diether Sweeck lukt superscore i......
Ditmaal niet…...
Dinsdag 13 augustus 2019
Anja Vissers en Chris Godelaine ......
Bart Vanbaelen beste in Flanders......
Vandaag en verleden week in Het ......
Maandag 12 augustus 2019
Philip Monnens wint massaspurt i......
...
Ivan Boeckmans houdt Hans Meelbe......
Jérôme Gijsen wint Golf.be Tou......
contact
Genk
Zondag 11 augustus 2019
Zaterdag 10 augustus 2019
Vrijdag 09 augustus 2019
Donderdag 08 augustus 2019
Woensdag 07 augustus 2019
Dinsdag 06 augustus 2019
Maandag 05 augustus 2019
Zondag 04 augustus 2019
Zaterdag 03 augustus 2019
Vrijdag 02 augustus 2019
Donderdag 01 augustus 2019
Woensdag 31 juli 2019
Dinsdag 30 juli 2019
Maandag 29 juli 2019
Zondag 28 juli 2019
Zaterdag 27 juli 2019