SweetCorn
08 07 19
Max Peerbooms drukt voetsporen van Thomas Pieters, Christopher Mivis en co

Max Peerbooms heeft zijn naam bijgeschreven op het palmares van het Limburgs Kampioenschap.
Daar drukt hij de voetsporen van o.a. Thomas Pieters en Christopher Mivis die ook golf met studies combineerden aan de Hasseltse Topsportschool.


Die Golf Vlaanderen Topsportschool heeft Max Peerbooms (foto midden) nu definitief weggewuifd. Hij gaat in september Sportmanagement studeren aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg en timmert daar ook verder aan zijn golfcarrière.

Max legde de basis van zijn later LK-succes in de eerste Houthalense ronde. Hij liep Royal Limburg in 69 slagen. Daarmee plaatste hij de verzamelde tegenstand meteen op achterstand. Titelverdediger Tom Van Hove (foto rechts) was “the best of the rest” met een 75. Volgden dan Christophe Palmans (foto links), Glenn Pflieger en Jan Hillen die als beste senior de Limburgse Seniorentitel greep.

Leider Peerbooms kon in de tweede en beslissende ronde dat elan niet verder zetten. Een triple bogey op de Houthalense zestiende hole deed hem deels op 77 uitkomen. “Ik ben uiteraard niet tevreden met die tweede ronde”, trok Max een pijnlijk ogende grimas. “Maar dat volstond wel om de Limburgse titel te grijpen. Leuk op dat indrukwekkend palmares te staan.”

Beste in de tweede ronde was Remco Zinken die in de eerste ronde naar een 79 crashte, maar in ronde 2 op par uit kwam. Hij werd dan ook runner-up voor Christophe Palmans en Tom Van Hove die zich op het laatste podiumplaatsje verdrongen.

08 07 19
Lucia De Lee lukt dubbelslag

Ana Elena Kusters (foto midden) kwam pas in extremis in het startersveld van het Limburgs Kampioenschap. Ze had gehoopt bij de Belgian Girls Team te horen dat deze week in het European Team Championship start.
Zij viel echter nipt naast de zeskoppige selectie.

Ana Elena bracht in de eerste ronde met 81 slagen de beste score binnen. Iets waar ze uiteraard niet tevreden mee was. Lucia De Lee (foto links)  en Helmi van Asseldonk (foto rechts) hadden respectievelijk één en twee slagen meer nodig. Dat impliceerde ook dat Lucia De Lee zich na die eerste ronde ook Limburgse seniorenkampioene kon noemen.

Maar daar bleef het niet bij. Het trio Ana Elena, Lucia en Helmi streed in de tweede en beslissende ronde om de algemene titel. Wie uiteindelijk won, wisten ze op de slothole niet meteen. De ene wees naar de andere aan. Hing er een play-off in de lucht?

Wedstrijdleider Olivier Withofs kwam met het verdict. Lucia haalde het met het allerkleinste verschil van Ana Elena.
“Iets wat ik niet verwacht had”, stelde Lucia. “Ik heb een polskwetsuur en wilde na de eerste ronde en dus mijn Limburgse seniorentitel het voor bekeken houden. Maar ik beet door. Met goed gevolg. Tweemaal kampioen”, besloot de Millennium-speelster.

08 07 19
Spannend, maar…

Het Limburgs Kampioenschap was zeker bij de dames een erg spannende bedoening. Ook bij de mannen werden leuke scores genoteerd. Wat je kon verwachten.

Het Limburgs Kampioenschap was voor de eerste maal louter voorbehouden aan de betere spelers die op één en dezelfde dag twee rondjes moesten verteren. Met een cut waardoor de beste 18 om de hoogste eer knokten.
Vandaar weinig begeestering rond de baan. Wel er op.

Het feit dat men het Limburgse seniorenkampioenschap in het algemene kampioenschap had geïntegreerd, bleek geen voltreffer. Ook al omdat heel wat senioren gewoonweg niet wisten dat het LK ook als hun LK telde.

Een LK dat alleen maar kan floreren als de captains en sportverantwoordelijken hun schouders onder de organisatie zetten. Wat vroeger duidelijk meer het geval was. Hoog tijd dus voor de verantwoordelijken om koppen bij elkaar te steken.

Spiegelven is volgend jaar de arena van het Limburgs Kampioenschap.

Donderdag 12 december 2019
Wat was minder goed…?...
Wanneer Hasselt Golf Club?...
Lilianne Verheijen wint Spiegelv......
Danny Dujardin beste Winterstrijder...
Dit hoeft geen vertaling...
Woensdag 11 december 2019
Wat was goed…?...
Kristof Ulenaers wordt in mei pro...
Millennium helpt starten...
Dinsdag 10 december 2019
Golf? Met zo'n weer......
Maandag 09 december 2019
Ann Vuurstaek en Tom Gaens toppe......
Onno Drenth blijft Flanders Nipp......
Facebook? ...
Emile Lauwen wint Route 36-wedst......
Angst voor Saskia…?...
Zondag 08 december 2019
Vraagje…?...
Zaterdag 07 december 2019
Daltons golfen voor het goede doel...
Millennium vouwt cijfers uit...
Sinterklaas had wat moeite om de......
Geen Belgische manche van Challe......
Vrijdag 06 december 2019
Vier nationale wedstrijden in Li......
Paul Peters beste Winterstrijder...
Roberto Bini beste in Lanakense ......
Donderdag 05 december 2019
Luc Verstrepen en Lisette Sannen......
Flanders Nippon opent andermaal ......
Winterstrijders…?...
contact
Genk
Woensdag 04 december 2019
Dinsdag 03 december 2019
Maandag 02 december 2019
Zondag 01 december 2019
Zaterdag 30 november 2019
Vrijdag 29 november 2019
Donderdag 28 november 2019
Woensdag 27 november 2019
Dinsdag 26 november 2019
Maandag 25 november 2019
Zondag 24 november 2019
Zaterdag 23 november 2019
Vrijdag 22 november 2019
Donderdag 21 november 2019
Woensdag 20 november 2019
Dinsdag 19 november 2019