SweetCorn
12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.

Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

12 10 18
Patrick Vandeput andermaal succesrijk in Prijs Wijnen Goyens

Op Flanders Nippon bood Wijnen Goyens een seniorenprijs aan. Met een vertrouwde naam op het allerhoogste podiumplaatsje.

Limburgs seniorenkampioen Patrick Vandeput (archieffoto) haalde het in eerste categorie vlotjes van Roger Hermans en Danny Dujardin. Renaud Sternotte en Mariëtte Devriendt hielden Marc Philtjens uit de top vijf.

Meer spanning in tweede reeks. Ludwig Mullens haalde het daar dankzij zijn ietwat betere handicapnotering van Freddy Dilworth. Paul Peters en Louisa Degraen werden hier gedeeld derde.

Donderdag 25 april 2019
Jean Jehoul beste Paashaasjager...
Nieuwe vloot golf carts op Mille......
Morgen start de Zuid-Tiroolse week...
Open Golf Club Trophy telt zeven......
Woensdag 24 april 2019
Ellen Gielen en Gery Vandeweyer ......
Luc Wanten houdt broertjes Sem e......
Dino Iezzi wint Business Club Da......
Dinsdag 23 april 2019
Dank......
Start-to-Golf ook in Limburg een......
Erik Paesmans primus in Grote Pr......
Stef Innocent topt Houthalense Q......
Peter Steegmans houdt op Lanaken......
Eddy De Bock en Piet Wyckmans zi......
Maandag 22 april 2019
Vraagje (bis)...?...
Zondag 21 april 2019
Vraagje… ...
Zaterdag 20 april 2019
Paashaas huldigt Anny Robyns en ......
Clara Frederix topt Prijs Houtha......
Hoefsmit-Smeets-Pawlicz winnen S......
Vrijdag 19 april 2019
Wie evenaart Brian Ward? ...
Lilianne Verheijen houdt Mady Sc......
Patrick Put topt Hasseltse Senio......
Licata promoot bubbels van Bisol ...
Donderdag 18 april 2019
René Koolen wint BAGC-wedstrijd...
Jarige Eddy Raymaekers aan het f......
Royal Limburg-pro’s zien Bea N......
Wie wordt de eerste McDonald’s......
contact

Maasmechelen - Geel - Turnhout




Genk
Woensdag 17 april 2019
Dinsdag 16 april 2019
Maandag 15 april 2019
Zondag 14 april 2019
Zaterdag 13 april 2019
Vrijdag 12 april 2019
Donderdag 11 april 2019
Woensdag 10 april 2019
Dinsdag 09 april 2019
Maandag 08 april 2019
Zondag 07 april 2019
Zaterdag 06 april 2019
Vrijdag 05 april 2019
Donderdag 04 april 2019
Woensdag 03 april 2019
Dinsdag 02 april 2019