SweetCorn
15 05 20
Geen Limburgs Kampioenschap

Je kon het verwachten. Er wordt dit jaar geen Limburgs Kampioenschap Stroke Play betwist.
Dat stond 4 juli op Spiegelven gepland, maar omdat het té onzeker is dat tegen die datum wedstrijden mogen worden gespeeld, besliste men het kampioenschap naar volgend jaar te verplaatsen.
Ook al omdat de wedstrijdkalenders van de Limburgse clubs door de verwachte verschuivingen in het najaar eivol zullen zitten.

Max Peerbooms en Lucia De Lee blijven dus nog een jaartje langer provinciaal kampioen.

Het is overigens nog steeds koffiedik kijken wanneer de golfwedstrijden opnieuw georganiseerd mogen worden.
Wordt dat in het allerbeste geval 30 juni of zelfs later?

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2019: Max Peerbooms & Lucia De Lee op Royal Limburg

15 05 20
Blije gezichten in GolfLab en The Golfshops

Maandag startte GolfLab in Herent en The Golfshop op Flanders Nippon op.
Dinsdag was het dan de beurt aan The Golfshop in Royal Limburg.

Xavier Vandeput slaakte dan ook een zucht van verlichting.

“Ook al omdat het geen stormloop werd. Iedereen is blijkbaar nog steeds voorzichtig. Wij hebben uiteraard de nodige voorzieningen genomen om alles corona veilig te laten verlopen.”

En ja, de drie golfshops van Xavier en Josefin Vandeput pronken uiteraard met erg leuke en mooie dingen.

15 05 20
Haast vierhonderd golfbanen, heel wat onuitwisbare herinneringen…

Hoeveel kost een schaap?

Marrakech is een leuke golfbestemming. Je kan daar best wat topbanen spelen. Assoufid, Al Maaden en Samanah zijn daar de toppers.
Het was op de laatstgenoemde baan waar we verplicht een caddie moesten meenemen. Werkgelegenheid weet je wel.
In Marrakech, met haar haast 1 miljoen inwoners, is die erg schaars.

Ik kreeg een jong kereltje als hulp. Een pienter manneke dat zijn taak erg goed deed… zonder ook maar iets van golf af te weten.
Ze waren duidelijk goed geïnstrueerd, de caddies op Samanah, een baan die op een gebied van 300 ha door Nicklaus Design uitgetekend werd.


Leuke baan waar je meteen zag dat er niet op een Marokkaanse dirham gekeken werd. Fairways met bermuda gras. Greens met bent gras. Bunkerzand dat uit Spanje komt. Flora die naadloos in het natuurkader past. Samanah is een pure “Desert Golf”. Nicklaus Design deed op dat vlak geen enkele concessie.

We waren er een paar dagen voor het Offerfeest. Dat zag je met je ogen toe want iedereen in Marrakech sleurde met schapen. Ik zag er zelfs een scooterrijder met een lading van vier schapen…
Daarom vroeg ik aan mijn caddie, die uiteraard Mohammed heette, of zijn familie ook zo’n schaap zou offeren?

Hij keek me ietwat droevig aan en zei “ Wij zijn te arm. We kunnen dat niet betalen…”
Daarop kwam mijn genereuze ik naar boven. “Hoeveel kost zo’n schaap?” vroeg ik hem. “Deux cent euros monsieur” stiekem hopend dat ik meteen mijn portefeuille zou opentrekken.

Zoals ik reeds zei, als stadskind ken ik niets van vee en aanverwanten. Ik besefte echter meteen dat hij me wilde rippen.
Voor zijn diensten moest ik immers maar 200 dirham of geen 20 euro betalen. Hij vroeg dus het tienvoudige voor dat schaap dat in België zelfs stukken goedkoper is.

Meteen was dat pienter manneke een link manneke. We hebben hem wel wat meer gegeven dan de voorziene 200 dirham caddiefee.
Een beetje meer. Voor een schapenbout…

15 05 20
De truc met cijfers

Met hedendaagse ijzers sla je verder
Dat komt deels omdat het materiaal performanter werd, maar ook omdat men aan de loft van de ijzers morrelde.

De loft van een ijzer 9 van vroeger, wordt nu voor een pitching wedge gebruikt.
Een acht is nu een negen geworden enzovoorts.

Men slaat dus verder met “hetzelfde ijzer”. Wat dus niet helemaal klopt.
Uiteraard zorgt die upgrade voor een bijkomend verkoopargument.

Hoe dan ook, nieuwe ijzers zijn altijd beter dan oude...

15 05 20
Boes & Boes heeft een cadeautje

Vanaf maandag mocht Boes & Boes weer bezoeken doen om je droompand te vinden of een pand te verkopen.Wie wil verkopen kan in de opstartfase, van 11 mei tot 30 juni 2020, op een korting van 10% op het ereloon genieten als je een nieuw exclusieve verkoopopdracht bij Boes & Boes afsluit.

www.boesenboes.be

Maandag 25 mei 2020
Verslapping mag niet...
Steeds sociale afstand...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Zaterdag 23 mei 2020
Golf World dropt Royal Limburg o......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Vrijdag 22 mei 2020
Volgt België Nederland?...
Het zalige Limburg-gevoel…...
Golf met protocol...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Donderdag 21 mei 2020
Vraagje...?...
Woensdag 20 mei 2020
Een kijkje in het Spiegelvense c......
Côte d’Houthalen......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Dinsdag 19 mei 2020
Hoe krijg je vrouwen meer aan he......
Blijf het spel eerlijk spelen…...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Maandag 18 mei 2020
Een heropening met een wrange na......
Erik Vautmans wordt zelfstandig ......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Ruben Opheide gaat voor mondmaskers...
Zondag 17 mei 2020
Vraagje…?...
contact




Genk
Zaterdag 16 mei 2020
Vrijdag 15 mei 2020
Donderdag 14 mei 2020
Woensdag 13 mei 2020
Dinsdag 12 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Zondag 10 mei 2020
Zaterdag 09 mei 2020
Vrijdag 08 mei 2020
Donderdag 07 mei 2020
Woensdag 06 mei 2020
Dinsdag 05 mei 2020
Maandag 04 mei 2020
Zondag 03 mei 2020
Zaterdag 02 mei 2020
Vrijdag 01 mei 2020