SweetCorn
15 05 20
Geen Limburgs Kampioenschap

Je kon het verwachten. Er wordt dit jaar geen Limburgs Kampioenschap Stroke Play betwist.
Dat stond 4 juli op Spiegelven gepland, maar omdat het té onzeker is dat tegen die datum wedstrijden mogen worden gespeeld, besliste men het kampioenschap naar volgend jaar te verplaatsen.
Ook al omdat de wedstrijdkalenders van de Limburgse clubs door de verwachte verschuivingen in het najaar eivol zullen zitten.

Max Peerbooms en Lucia De Lee blijven dus nog een jaartje langer provinciaal kampioen.

Het is overigens nog steeds koffiedik kijken wanneer de golfwedstrijden opnieuw georganiseerd mogen worden.
Wordt dat in het allerbeste geval 30 juni of zelfs later?

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2019: Max Peerbooms & Lucia De Lee op Royal Limburg

15 05 20
Blije gezichten in GolfLab en The Golfshops

Maandag startte GolfLab in Herent en The Golfshop op Flanders Nippon op.
Dinsdag was het dan de beurt aan The Golfshop in Royal Limburg.

Xavier Vandeput slaakte dan ook een zucht van verlichting.

“Ook al omdat het geen stormloop werd. Iedereen is blijkbaar nog steeds voorzichtig. Wij hebben uiteraard de nodige voorzieningen genomen om alles corona veilig te laten verlopen.”

En ja, de drie golfshops van Xavier en Josefin Vandeput pronken uiteraard met erg leuke en mooie dingen.

15 05 20
Haast vierhonderd golfbanen, heel wat onuitwisbare herinneringen…

Hoeveel kost een schaap?

Marrakech is een leuke golfbestemming. Je kan daar best wat topbanen spelen. Assoufid, Al Maaden en Samanah zijn daar de toppers.
Het was op de laatstgenoemde baan waar we verplicht een caddie moesten meenemen. Werkgelegenheid weet je wel.
In Marrakech, met haar haast 1 miljoen inwoners, is die erg schaars.

Ik kreeg een jong kereltje als hulp. Een pienter manneke dat zijn taak erg goed deed… zonder ook maar iets van golf af te weten.
Ze waren duidelijk goed geïnstrueerd, de caddies op Samanah, een baan die op een gebied van 300 ha door Nicklaus Design uitgetekend werd.


Leuke baan waar je meteen zag dat er niet op een Marokkaanse dirham gekeken werd. Fairways met bermuda gras. Greens met bent gras. Bunkerzand dat uit Spanje komt. Flora die naadloos in het natuurkader past. Samanah is een pure “Desert Golf”. Nicklaus Design deed op dat vlak geen enkele concessie.

We waren er een paar dagen voor het Offerfeest. Dat zag je met je ogen toe want iedereen in Marrakech sleurde met schapen. Ik zag er zelfs een scooterrijder met een lading van vier schapen…
Daarom vroeg ik aan mijn caddie, die uiteraard Mohammed heette, of zijn familie ook zo’n schaap zou offeren?

Hij keek me ietwat droevig aan en zei “ Wij zijn te arm. We kunnen dat niet betalen…”
Daarop kwam mijn genereuze ik naar boven. “Hoeveel kost zo’n schaap?” vroeg ik hem. “Deux cent euros monsieur” stiekem hopend dat ik meteen mijn portefeuille zou opentrekken.

Zoals ik reeds zei, als stadskind ken ik niets van vee en aanverwanten. Ik besefte echter meteen dat hij me wilde rippen.
Voor zijn diensten moest ik immers maar 200 dirham of geen 20 euro betalen. Hij vroeg dus het tienvoudige voor dat schaap dat in België zelfs stukken goedkoper is.

Meteen was dat pienter manneke een link manneke. We hebben hem wel wat meer gegeven dan de voorziene 200 dirham caddiefee.
Een beetje meer. Voor een schapenbout…

15 05 20
De truc met cijfers

Met hedendaagse ijzers sla je verder
Dat komt deels omdat het materiaal performanter werd, maar ook omdat men aan de loft van de ijzers morrelde.

De loft van een ijzer 9 van vroeger, wordt nu voor een pitching wedge gebruikt.
Een acht is nu een negen geworden enzovoorts.

Men slaat dus verder met “hetzelfde ijzer”. Wat dus niet helemaal klopt.
Uiteraard zorgt die upgrade voor een bijkomend verkoopargument.

Hoe dan ook, nieuwe ijzers zijn altijd beter dan oude...

15 05 20
Boes & Boes heeft een cadeautje

Vanaf maandag mocht Boes & Boes weer bezoeken doen om je droompand te vinden of een pand te verkopen.Wie wil verkopen kan in de opstartfase, van 11 mei tot 30 juni 2020, op een korting van 10% op het ereloon genieten als je een nieuw exclusieve verkoopopdracht bij Boes & Boes afsluit.

www.boesenboes.be

Zaterdag 19 september 2020
Welke Limburger schittert in Nat......
Genieten,... maar dan wel met m......
Walter De Bock beste Golfforum-s......
BMW biedt levenslang bijstand ...
Vrijdag 18 september 2020
Viviane Schellens lukt hole-in-o......
Rosette Bloemen weer op zegepad...
Carine Ory en Ann Gieraerts winn......
Ludo Vermeulen topt Paalse senio......
Wijnants – Vandeput – Peeter......
Paul Bruggen beste Daltonner op ......
Donderdag 17 september 2020
Familie Lowette ziet Jimmy Mente......
Helmi van Asseldonk blijft winnen...
Sara Hogan wint Spiegelvense Lat......
Guido Vandebroek outstanding op ......
Surprisewedstrijd is voor Luc Ve......
Vanaf vandaag......
Woensdag 16 september 2020
Guy Kippers en Bruno Steensels w......
Katrien Kerkhofs wint Lanakens O......
Dries Aerts en Karel De Piere wi......
Wachten…...
Dinsdag 15 september 2020
KBGF zoekt Secretaris Generaal...
Davy Lievens en Lucia De Lee kro......
Cas Ruelens domineert Prijs 19th......
Tom Moons wint topstrijd op Golf......
Mathieu Phillipart nipt voor Bar......
Maandag 14 september 2020
Esra Cetinkaya overvleugelt Woen......
Valentin Smets voor Patrick Vand......
Sven Horemans houdt Benny Willem......
Zondag 13 september 2020
Vraagje…?...
Zaterdag 12 september 2020
Luc Tournier wint Rotary Beringe......
Brecht Van de Heijning beste op ......
En daar is Leo de Sonnaville ter......
Marie-Rose Quintiens en Rosette ......
contact




Genk
Vrijdag 11 september 2020
Donderdag 10 september 2020
Woensdag 09 september 2020
Dinsdag 08 september 2020
Maandag 07 september 2020
Zondag 06 september 2020
Zaterdag 05 september 2020
Vrijdag 04 september 2020
Donderdag 03 september 2020
Woensdag 02 september 2020
Dinsdag 01 september 2020
Maandag 31 augustus 2020
Zondag 30 augustus 2020
Zaterdag 29 augustus 2020
Vrijdag 28 augustus 2020
Donderdag 27 augustus 2020