SweetCorn
12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.

Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

Donderdag 21 februari 2019
29 Limburgse Interclub-teams...
Robert Gielis en Jeannine Boons ......
Woensdag 20 februari 2019
Golf Club Lanaken stelt nieuw be......
Houthalens damesbestuur gaat and......
Zin in een Fashion Night? ...
Dinsdag 19 februari 2019
Limburgse Heren 1 Interclubstrij......
Alf Poell houdt Gunther Leenders......
Nieuwe heide…...
Vroegboekkorting op Millennium...
Maandag 18 februari 2019
Marc Vande Broek succesrijk in H......
Bruno Paulissen wint weer...
Zondag 17 februari 2019
Vraagje…? ...
Zaterdag 16 februari 2019
Spiegelven Golf Academy weer van......
Giro della Primavera omarmt de l......
Mooi......
Vrijdag 15 februari 2019
Licata Vini maakt golflimburg.be......
Wordt dit een nieuwe trend?...
Donderdag 14 februari 2019
Niet vergeten......
Vriestemperaturen zorgen voor…......
New look bunkers op Royal Limburg...
contact

Maasmechelen - Geel - Turnhout




Genk
Woensdag 13 februari 2019
Dinsdag 12 februari 2019
Maandag 11 februari 2019
Zondag 10 februari 2019
Zaterdag 09 februari 2019
Vrijdag 08 februari 2019
Donderdag 07 februari 2019
Woensdag 06 februari 2019
Dinsdag 05 februari 2019
Maandag 04 februari 2019
Zondag 03 februari 2019
Zaterdag 02 februari 2019
Vrijdag 01 februari 2019
Donderdag 31 januari 2019
Woensdag 30 januari 2019
Dinsdag 29 januari 2019