SweetCorn
12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.


Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

Dinsdag 23 oktober 2018
Chari Tsaklanos en Delphine Maes......
Captain Bart Celen ziet Marco Vr......
Jan Hillen en Ria Lesire winnen ......
Rob Gesthuizen wint finale Tokki......
Maandag 22 oktober 2018
Bim Poonpol Paowana en Danny Duj......
Jan Bastiaens houdt Marina Rogie......
Hilaire Vanderhoydonck topt Hass......
Nico De Nutte wint Paalse Starte......
Zondag 21 oktober 2018
Vraagje…?...
Zaterdag 20 oktober 2018
Rosette Bloemen heeft maar vijf ......
Bea Natens en René Achten winne......
Nog een paar belangrijke wedstri......
Herfst, ook een mooi golfseizoen...
Vrijdag 19 oktober 2018
47/101: Spiegelven Genk...
Eerst griezelen en wat later cad......
Donderdag 18 oktober 2018
Liesbet Michels en Bea Natens wi......
Jan Plessers met de hakken over ......
Bart Vanbaelen topt Flanders Nip......
46/101: Golfforum Lummen...
Woensdag 17 oktober 2018
Ibo Ganic wint Prijs van voorzit......
Jos Peters houdt zijn Spiegelven......
Gilles Gumienny houdt Kasper Van......
Dinsdag 16 oktober 2018
Danny De Preter wint ASAP Prijs ......
Flanders Nippon-pro’s zien spa......
Katrien Koninckx wint Houthalens......
Vandermaesen Genk blaast één k......
contact

Maasmechelen - Geel - Turnhout




Genk
Maandag 15 oktober 2018
Zondag 14 oktober 2018
Zaterdag 13 oktober 2018
Vrijdag 12 oktober 2018
Donderdag 11 oktober 2018
Woensdag 10 oktober 2018
Dinsdag 09 oktober 2018
Maandag 08 oktober 2018
Zondag 07 oktober 2018
Zaterdag 06 oktober 2018
Vrijdag 05 oktober 2018
Donderdag 04 oktober 2018
Woensdag 03 oktober 2018
Dinsdag 02 oktober 2018
Maandag 01 oktober 2018
Zondag 30 september 2018