SweetCorn
12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.

Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

Dinsdag 18 juni 2019
Salvatore Abbate en Katrien Kerk......
Dominique Boesmans wint Millenni......
Bim Poonpol Paowana weer aan het......
Véronique Schoofs en Lisette Sa......
Maandag 17 juni 2019
Benny Willems seniorenkampioen o......
Vasso Smeets en Clara Frederix t......
Mia Colemont ziet Roger Hermans ......
Tom Moons wint Porsche Cup op Ro......
Bart Celen succesrijk op Royal H......
Zondag 16 juni 2019
Vraagje...?...
Zaterdag 15 juni 2019
Golfforum Lummen wint Limburg Me......
Alejandro Pastor Heron topt alle......
Patrick Peters en Bo Peeters bes......
Pascal Goyens duldt geen tegenst......
An Van Coppernolle en Martine Re......
Vrijdag 14 juni 2019
Zusjes Coolens beste in Houthale......
Hans Meelberghs ziet Pierre Moes......
André Hermans topt Houthalense ......
Frank Tordeur grijpt zege in Fla......
CLB heeft een CIO...
Donderdag 13 juni 2019
Inschrijvingen Limburgs Kampioen......
Marianne Vanolst mag naar Giuliano...
Tee Talk… Een kampioenschap al......
Arthur Van Elewyck in opperbeste......
Lieve Bussé en Filip Peumans Er......
Vandaag Hollandse Nieuwe Maatjes…...
Woensdag 12 juni 2019
Sasha Decker en Lucia De Lee clu......
Guido Goossens wint Prijs van Go......
Jules en Philip Odeurs nemen de ......
Ron Vaessen mag met de meeste ba......
Peter Wuyts topt Prijs Wara op F......
Dinsdag 11 juni 2019
Golf Club Lanaken lanceert nieuw......
Alex Pastor Heron wint Maastrich......
47 punten…...
Koen Dillen verslaat Carl Van El......
Renaud Sternotte start uitsteken......
Dirk Severens beste Millennium-s......
contact




Genk
Maandag 10 juni 2019
Zondag 09 juni 2019
Zaterdag 08 juni 2019
Vrijdag 07 juni 2019
Donderdag 06 juni 2019
Woensdag 05 juni 2019
Dinsdag 04 juni 2019
Maandag 03 juni 2019
Zondag 02 juni 2019
Zaterdag 01 juni 2019
Vrijdag 31 mei 2019
Donderdag 30 mei 2019
Woensdag 29 mei 2019
Dinsdag 28 mei 2019
Maandag 27 mei 2019
Zondag 26 mei 2019