SweetCorn
12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.


Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

Woensdag 19 december 2018
Bruno Paulissen weer aan het feest...
Fittingdagen van The Golfshop op......
Geen golfweer. Wel fietsweer…...
Dinsdag 18 december 2018
Geen strafslag…...
Etienne Wils topt Houthalense MMDay...
Royal Limburg verschuift clubkam......
Maandag 17 december 2018
Thomas Pieters en co steunen War......
Johan Ruette was de sneeuw te vl......
Wat zegt het reglement?...
De eerste sneeuw…...
Zondag 16 december 2018
Vraagje…?...
Zaterdag 15 december 2018
Informeer je eerst...
Kerstmarkt op Millennium...
Vrijdag 14 december 2018
Dona Byvoet en Bea Natens winnen......
René Achten en Carine Ory Houth......
Wondermooi…...
Donderdag 13 december 2018
Vandaag......
KBGF wil clubkampioenschappen op......
Woensdag 12 december 2018
De Mari – Van Coppenolle – L......
Raoul Gijbels houdt Renaud Stern......
Hans Meelberghs haalt het erg ni......
contact

Maasmechelen - Geel - Turnhout




Genk
Dinsdag 11 december 2018
Maandag 10 december 2018
Zondag 09 december 2018
Zaterdag 08 december 2018
Vrijdag 07 december 2018
Donderdag 06 december 2018
Woensdag 05 december 2018
Dinsdag 04 december 2018
Maandag 03 december 2018
Zondag 02 december 2018
Zaterdag 01 december 2018
Vrijdag 30 november 2018
Donderdag 29 november 2018
Woensdag 28 november 2018
Dinsdag 27 november 2018
Maandag 26 november 2018