SweetCorn
16 03 20
Geen versoepeling…

Zoals je ergens kon verwachten, heeft de Nationale Veiligheidsraad geen versoepeling om “vrij te golfen”, hoe klein ook maar, toe te laten. Integendeel.
Ook publieke domeinen worden zoveel mogelijk afgesloten en voor de wielertoerist komt er een ontradingscampagne om in groep te fietsen.

De experten van Nationale Veiligheidsraad namen deze beslissing enerzijds omdat iedereen Covid19 serieus moet nemen, alleen door alle sociale contacten te beperken kan deze epidemie ingedijkt worden, en anderzijds omdat handhaving van een eventuele versoepeling niet te controleren valt.

En jammer genoeg heeft iedereen, ook de overheden, moeten vaststellen dat er clubs waren die zelfs zondag nog open waren.

Morgen is er overleg tussen de drie voorzitters van de federaties om er onder andere voor te zorgen dat deze richtlijnen gevolgd zullen worden in gans België.

16 03 20
Men buigt zich over de golfproblematiek

De recreatieve outdoorsporten onderhandelen momenteel met de overheid om eventueel toch een toelating te krijgen veilig te sporten. De recreatieve golfsport zit daar eveneens bij.

Vanuit Golf Vlaanderen zijn er stappen ondernomen om bij Vlaamse minister van Sport Ben Weyts recreatieve golfsport toe te laten. Wel zorgen de “dissidente” golfclubs, die zaterdag én zelfs zondag, ondanks het verbod vanuit de federaties, golf toelieten op hun baan, voor rimpels die je bij zo’n vergadering best kan missen. Solidariteit is meer dan ooit hét ordewoord.

Het tegenargument om de golfbanen te blijven sluiten? “Wie garandeert ons dat de clubs, wanneer de regel versoepeld wordt, zich aan de strikte veiligheidsvoorwaarden zullen houden? Zeker als je weet dat sommige clubs in het weekend een algemeen verbod reeds naast zich neer legden. Dat is er nog het erg belangrijke feit dat een overgroot deel van de Belgische golfers bij de +65 risicogroep hoort.”

“Men plooit zich momenteel dubbel om alles weer ergens vlot te krijgen”, stelt men vanuit de hoek van Golf Vlaanderen. “Wat we reeds vanaf de eerste dag deden.  Alleen helpen de maatregelen in Frankrijk en Nederland ons niet. Ook daar zijn, zoals in Spanje, de golfbanen gesloten. Toch hopen we ergens op een tegemoetkoming. Bijkomend probleem is dat Vlaams minister Ben Weyts een eventueel plan om recreatief outdoorsporten toch toe te laten, dat ook op nationaal vlak moet kunnen doorduwen. Geen evidentie in dit complexe land.”

16 03 20
Het moet toch kunnen…?

Een tijdje zonder golf. Het moet toch kunnen? Zeker als de algemene gezondheid zwaar op proef wordt gesteld. Akkoord, wat is het verschil tussen wandelen in het bos en golfen in datzelfde bos?  Van het tweede wordt je wel vaak gefrustreerd…

Golfen zou, zoals dat wandelen, perfect kunnen in deze crisissituatie. Op één voorwaarde dan. Je moet de alom gekende veiligheidsnormen nauwgezet volgen. Fysieke begroetingen achterwege laten en vooral afstand houden. Maar zo ver zijn we niet. Er is een algemeen verbod dat eindelijk door iedereen opgevolgd werd.

Zaterdag bereikten ons van overal berichten dat er toch nog gegolft werd. Dat golfclubs het verbod, door de federaties rondgemaild, naast zich neerlegden. Iets van erg korte duur. Lokale en andere instanties grepen in om ook die golfclubs te sluiten.

Dat is nu blijkbaar overal het geval. De Koninklijke Belgische Golf Federatie, Golf Vlaanderen en AFGolf kunnen nu, met de aanbevelingen van bijvoorbeeld Gezond Sporten Vlaanderen en andere organisaties in de hand, bij de overheid aandringen om dat golfverbod en bij uitbreiding, alle recreatieve outdoor activiteiten toch toe te laten. Mits uiteraard strikte veiligheidsvoorwaarden.  In afwachting daarvan moet het toch kunnen dat we een tijdje niet meer kunnen gaan golfen. Dat was in de voorbije kletsnatte winter toch ook al het geval…

16 03 20
Ook Nederlandse banen dicht

In navolging van de recentste richtlijnen over de corona-problematiek heeft men in Nederland, in navolging van andere landen, eveneens beslist de golfclubs, oefenfaciliteiten én banen te sluiten.

16 03 20
Openingsweekend GolfLab naar latere datum verplaatst

GolfLab, de derde golfshop van Xavier en Josefin Vandeput, zou het voorbije weekend feestelijk geopend worden.
Niet dus…

https://www.golflab.be/

Die feestelijke opening wordt dus naar een latere datum verplaatst. We houden jullie op de hoogte.

Wel is GolfLab vanaf morgen dinsdag en de volgende dagen open tijdens de toegelaten dagen en uren.
Men verlengt uiteraard de leuke openingspromoties tot 29 maart.

Voorlopige openingsuren
Dinsdag & woensdag : 10 u - 20 u
Donderdag & vrijdag: 10u - 18 u

16 03 20
Dé Italiaanse klassieker

Restaurants dicht. Iedereen dus zelf achter het fornuis. Daarom deze tip.
Spaghetti alle vongole...

Iedere Italiaan die zich respecteert, maakt spaghetti alle vongole op z'n eigen manier klaar. Sommigen voegen er groentjes aan toe of tomaten voor een 'rode' versie,...  maar alles staat of valt met het hoofdingrediënt, de vongole.

Bij verse vongole is het zeer belangrijk dat je de schelpjes goed schoonmaakt. Hou ze daarom ruime tijd onder stromend water en controleer of ze nog dicht zijn.
Zijn er toch wat schelpjes open? Geef er dan eens een tik op. Als de schelpjes sluiten, kun je ze alsnog gebruiken.

Let op, dit is niet onze tip. Ik ben een complete keukenleek.
Wel een tip van Vandermaesen.

https://www.vandermaesen.be/

Dinsdag 26 mei 2020
Wanneer…?...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig?...
Actieweek WARA ...
Maandag 25 mei 2020
Verslapping mag niet...
Steeds sociale afstand...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Zaterdag 23 mei 2020
Golf World dropt Royal Limburg o......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Vrijdag 22 mei 2020
Volgt België Nederland?...
Het zalige Limburg-gevoel…...
Golf met protocol...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Donderdag 21 mei 2020
Vraagje...?...
Woensdag 20 mei 2020
Een kijkje in het Spiegelvense c......
Côte d’Houthalen......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Dinsdag 19 mei 2020
Hoe krijg je vrouwen meer aan he......
Blijf het spel eerlijk spelen…...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Maandag 18 mei 2020
Een heropening met een wrange na......
Erik Vautmans wordt zelfstandig ......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Ruben Opheide gaat voor mondmaskers...
contact
Genk
Zondag 17 mei 2020
Zaterdag 16 mei 2020
Vrijdag 15 mei 2020
Donderdag 14 mei 2020
Woensdag 13 mei 2020
Dinsdag 12 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Zondag 10 mei 2020
Zaterdag 09 mei 2020
Vrijdag 08 mei 2020
Donderdag 07 mei 2020
Woensdag 06 mei 2020
Dinsdag 05 mei 2020
Maandag 04 mei 2020
Zondag 03 mei 2020
Zaterdag 02 mei 2020