SweetCorn
30 04 20
Luc Tournier: “Ik heb Netflix en Play More ontdekt…”

Wie Luc Tournier kent, weet dat hij altijd “bezig” is. Ook in deze coronatijd.

“Het notariaat is in lockdown en 90% van de medewerkers werkt van thuis uit. Véronique en ik zijn, samen met twee medewerkers, dagelijks op het kantoor om mails en telefoons te beantwoorden. Dat blijkt nodig, want iedereen heeft tijd om na te denken end at resulteert in veel vragen. In het begin vooral van financiële aard, maar na drie weken meer en meer vragen over procedure…echtscheiding.”

“Door de golfloze periode heb ik ook  wat nieuwe dingen ontdekt. Neflix en Play More bijvoorbeeld. Ook het fietsennetwerk Limburg."
"Marc Hendrikx (foto) en Filip Vanderstraeten hebben ons gezien elektrische fietsen geleverd. Zij zijn verdelers van Jools. Supermachines."

"Ik dood mijn tijd ook met koken, poetsen en wandelen. En dan is er nog de online groepsaperitief om wat bij te praten.”

“Onwaarschijnlijk hoe we het golfen en het sociaal golfleven missen. Op zo’n momenten besef je pas goed hoe belangrijk golf in het algemeen en je club in het bijzonder zijn."

"Ik wou dit seizoen nochtans goed te presteren. Nam een lessenreeks bij pro Olivier Withofs en trainde hetgeen ik geleerd had. Dat begon vruchten af te werpen. Chippen doe ik wat in de tuin, louter om het plezier te hebben een club in mijn handen te hebben. Soms kan ik me niet meer inhouden en geef ik er eens een frustrerende mep op. Tot ongenoegen van de buren… Vanaf maandag kan ik dat op een écht terrein doen.

“Nog dit. Als het clubhouse van Royal Limburg open mag gaan, is het eerste vat van mij…”

30 04 20
Ronny Smolders: “Ik bewonder wat de toppers kunnen…”

Ronny Smolders, logisch dat hij in deze rubriek samen met boezemvriend Luc Tournier zijn zeg mag doen, werkt professioneel nog harder dan voor de coronacrisis.

“Ik werk nu ook op vrijdag wat normaal de dag was dat ik ging golfen. De meeste werknemers van ons bedrijf werken van thuis uit. Elke morgen begint met een managementmeeting in Teams en bespreken wij de toestand in de verschillende bedrijven en landen."

"In de loop van de dag anticiperen wij op vragen van werknemers, klanten, leveranciers, overheid en consumenten. Kwestie de schade en de verliezen te beperken en klaar te zijn met een strategie als de sporthandel teug mag opstarten.”

“Ik ruim uiteraard tijd in om samen met Hilde lange wandelingen te maken. Van één tot… vier uur en vaak langs Royal Limburg. Dat deed extra pijn als je ziet dat de baan telkens mooier en mooier werd na de mindere condities van het verleden.  Ik heb soms zin om een club mee te nemen en stiekem over de draag te springen en een paar slagen te doen. Dat kan gelukkig vanaf maandag."

“Ik kijk wel veel meer golf op  tv en bewonder wat die toppers allemaal uit hun mouw kunnen schudden. Ik lig daar ’s nachts wel eens wakker van. Waarom zij en ik niet…😉

Tot slot een foto uit zijn vorig topsportleven. Toen ook al Nike...

30 04 20
Haast vierhonderd golfbanen, heel wat onuitwisbare herinneringen…

Hyper exclusief

Begin deze eeuw hing er rond Le Prince de Provence een waas van mysterie. De baan werd aan de Côte d'Azur en de prachtige “Plaine des Maures” aangelegd door Robert Trent Jones Senior die er zijn “legacy” of ergernis van wilde maken. Hij ontwierp naar eigen zeggen “zijn allerbeste baan ooit” met de knowhow die hij in al die jaren vergaard had. Het zou dé absolute Europese topper worden.

Ook al omdat geld geen probleem was voor de initiatiefnemers. Alleen had men niet meteen alle officiële toelatingen om de baan te bouwen. Men begon er aan in de veronderstelling dat het gemeentebestuur van Vidauban nadien wel groen licht zou geven. Gemeentebestuur dat echter niet herkozen werd. Het nieuwe zette Le Prince de Provence, dat al klaar was, “on hold”.

Na jarenlang juridisch gebakkelei werd er uiteindelijk een consensus gevonden. De club mocht alleen maar door leden en eventueel hun gasten gespeeld worden. Ook de naam veranderde in Vidauban Golf Club. Is nu ook een heel eind toegankelijker geworden

Toen ik daar een eerste keer was, kon je er in principe niet spelen. Ik kende echter Otto Berg, de toenmalige manager van Le Prince de Provence. Met een vriend naar daar gereden. Op goed geluk met een door Otto opgestuurd kaartje in de hand, want richtingaanwijzers waren er niet wegens illegaal…, haalden we ons einddoel. Een prachtig complex waar Otto ons opving en het hele verhaal nog eens samenvatte. “Zoals gewoonlijk ben je hier alleen… op Robert Karlsson en twee Belgen na.”

Twee Belgen? Ja het waren toenmalige Ladies European Tour-speelster Valérie Van Ryckeghem (foto samen met Tom Blanckaert, voorzitter van de PGA of Belgium) en pro/caddie Manoël Willems die daar stonden te oefenen. Toeval hé? Zij waren uitgenodigd door een Belgisch lid van Le Prince de Provence.

Wij naar de eerste tee. Die lag pal bij de overgrote putting green waar Robert Karlsson, toen een absolute topper want Europese nummer 1, samen met zijn coach een trainingssessie afwerkte.

Ik voelde zijn ogen in mijn rug priemen toen ik mijn stance in nam om de eerste drive te slaan. Niet het moment om af te gaan…
Wat niet gebeurde. Ik sloeg daar één van mijn allerbeste drives ooit en hoorde iemand “Well done!” zeggen.
Toen ik omkeek was dat Robert die ook nog een opgestoken duim voor me veil had…

30 04 20
Lente

Als er één baan in de wijde omgeving mooi is in de lente, is het wel de Kempense Mol.

30 04 20
Te laat…?

Iemand kon het niet meer houden en veranderde een fors deel van zijn tuin in en putting- en chippinggreen.
Zijn project is wel maar net klaar voor de heropening van de golfbanen.

Vraag is wel of... Royal Vliermaal veel gebruikt zal worden?

Maandag 25 mei 2020
Verslapping mag niet...
Steeds sociale afstand...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Zaterdag 23 mei 2020
Golf World dropt Royal Limburg o......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Vrijdag 22 mei 2020
Volgt België Nederland?...
Het zalige Limburg-gevoel…...
Golf met protocol...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Donderdag 21 mei 2020
Vraagje...?...
Woensdag 20 mei 2020
Een kijkje in het Spiegelvense c......
Côte d’Houthalen......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Dinsdag 19 mei 2020
Hoe krijg je vrouwen meer aan he......
Blijf het spel eerlijk spelen…...
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Wat maakt een golfer gelukkig? ...
Maandag 18 mei 2020
Een heropening met een wrange na......
Erik Vautmans wordt zelfstandig ......
Haast vierhonderd golfbanen, hee......
Ruben Opheide gaat voor mondmaskers...
Zondag 17 mei 2020
Vraagje…?...
contact
Genk
Zaterdag 16 mei 2020
Vrijdag 15 mei 2020
Donderdag 14 mei 2020
Woensdag 13 mei 2020
Dinsdag 12 mei 2020
Maandag 11 mei 2020
Zondag 10 mei 2020
Zaterdag 09 mei 2020
Vrijdag 08 mei 2020
Donderdag 07 mei 2020
Woensdag 06 mei 2020
Dinsdag 05 mei 2020
Maandag 04 mei 2020
Zondag 03 mei 2020
Zaterdag 02 mei 2020
Vrijdag 01 mei 2020