SweetCorn
16 09 08
Wanneer mag je dromen?

De gerenommeerde Deutsche Sporthochschule Köln heeft in samenwerking met enkele sportief vooraanstaande Duitse golfclubs een wetenschappelijke studie gemaakt naar de slaagkansen van jonge, veelbelovende Duitse golfers. Hun conclusie was beenhard. Als je als amateur op je eigen homeclub geen handicap ...+8 achter je naam hebt, mag je het in feite vergeten om "goed" geld op de European Tour te verdienen. Meer zelfs, de Sporthochschule Keulen stippelde een ideale prestatiecurve uit die naar dat beoogde doel moet leiden.

Op twaalfjarige leeftijd moet men reeds handicap 4 zijn om gewettigde touring pro-ambities te hebben. Twee jaar later moet men een scratchhandicap, dus 0, achter zijn naam hebben. Zijn er in België veertienjarigen die aan dat criterium voldoen? Eens achttien geworden zou de potentiële toppers minstens handicap +4 moeten zijn, om een paar jaartjes later naar die beoogde handicap +8 te kunnen doorstoten.
+8, een utopie? Niet als je van het standpunt uitgaat dat de par voor de hedendaagse toppers geen traditionele 72, maar eerder een 68 is. Haast alle par 5's zijn immers in twee haalbaar, dus eigenlijk par ?4's. Het "volstaat" dus elders vier birdietjes onder het aardoppervlak te laten verdwijnen om die +8 te halen. De Sporthochschule Köln waarschuwt wel dat je met een zekere foutmarge rekening moet houden. +6 kan eventueel ook om de Europese top te halen.

Nicolas Colsaerts? Zijn beste se......
GMac deels dankzij Pete Cowen...
Iedere era zijn kampioen......
Wanneer mag je dromen?...
Hoofdscheidsrechter Marc Vande B......
Tiger Woods Op naar één miljar......
The Masters...
Jason Day... Onthoud deze naam!...
contact