SweetCorn
27 12 10
Nicolas Colsaerts? Zijn beste seizoen, maar...

Golfers houden van statistieken. Verfoeien die vaak ook. Zelfs zeer erg wanneer daaruit blijkt dat ze niet goed bezig zijn. Nicolas Colsaerts (foto) mag zijn 2010-cijfers koesteren. Het werd zijn beste seizoen ooit.

Hij was alvast primus qua "driving distance". Colsaerts mepte zijn drives gemiddeld 307,7 yards of wat meer dan 281 meter ver. Notoire longhitter Alvaro Quiros moest na Scott Hend tevreden zijn met een derde plaats. Twaalf European Tour-spelers haalden de magische 300 yards afstand. Daarbij ook Rory McIlroy.

58% van die drives belandden effectief op de smalle fairways. Colsaerts is daarmee 128ste op de European Tour-ranking. John Bickerton is met een "driving accuracy" van 76,3 % de koploper. Ook vooraan Telenet Trophy 2008-winnaar David Horsey. Die tikt als derde aan met 73%.

Gemiddeld had Nicolas 71,34 slagen nodig om dit jaar een European Tour-ronde te lopen. Hij is daarmee 61ste. Martin Kaymer en Louis Oosthuizen toppen alles en iedereen met 70.

Colsaerts' succes lees je vooral uit het "greens in regulation"-klassement. 74,3% of dus haast drie op vier greens werden door "Cols" in regulation aangespeeld. Hij is daarmee zesde. Alleen Steven O'Hara, Ian Poulter, Rory McIlroy, Graeme McDowell en Nicolas' maatje Edoardo Molinari deden beter.

Dat legt ook meteen de vinger op de reden waarom Nicolas Colsaerts dit jaar niet hoger eindigde in de "Race to Dubai". Eens op die green liep het putten niet zoals het hoorde. In het klassement van "Putts per Green in Regulation" haalt hij met een 1,817 putt-gemiddelde maar een al bij al povere 140ste plaats. Luke Donald topt alles met gemiddeld 1,667 putts. Een wereld van verschil. Luke had per ronde gemiddeld 27,8 putts nodig. Colsaerts 31,2, goed voor een 182ste plaats op die European Tour-ranking.

"Cols" weet dus waar hij deze winter op moeten oefenen...

Nicolas Colsaerts? Zijn beste se......
GMac deels dankzij Pete Cowen...
Iedere era zijn kampioen......
Wanneer mag je dromen?...
Hoofdscheidsrechter Marc Vande B......
Tiger Woods Op naar één miljar......
The Masters...
Jason Day... Onthoud deze naam!...
contact