SweetCorn
02 12 11
René Koolen: “Het moeilijke van het golfen motiveerde me”

Vice-captain  (én nu dus captain), ook lid van de sportcommissie van Spiegelven Golf Club, secretaris van de Men’s Day, bezieler van de 19th Hole Club, motivator van het Genkse Heren 4-team, uiteraard ook begenadigd golfer… René Koolen heeft meer dan een deeltijdse taak aan het golfen. Wat er niet op zal beteren nu hij onlangs met pensioen ging.

“Tot nu toe beperkte mijn aanwezigheid op Spiegelven zich wekelijks tot een dag of vier. Ik vermoed echter dat dit langzaam maar zeker naar dagelijks zal evolueren”, glundert hij. “Daardoor komt er wellicht meer tijd vrij om wat competitiever te gaan golfen. Niet dat ik sportief nog hoog wil reiken. Dat laat ik aan anderen over.  Ik heb momenteel handicap 15 achter mijn naam en ben daar best tevreden mee. Single handicapper worden is nooit mijn ambitie geweest. Dan moet je te veel gaan oefenen. En dat heb ik er niet meer voor over. In het begin wel. Voor ik zo’n vijftien jaar geleden begon te golfen, had ik alle denkbare sporten al beoefend. Zelfs baseball… ", stelt René Koolen die op onderstaande foto in gesprek is met Bèr Schreurs, met Rudi Weekers als toeschouwer.

"Maar niets sprak me meer aan dan dat golfen. Louter omdat het zo’n technische, dus moeilijke sport is. Het lijkt voor een beginner simpel, maar… Juist dat motiveerde me om, ondanks die meer dan haperende start, toch door te bijten. Dat gedrevene merk je ook aan mijn golfspel. Is het nu een clubwedstrijd, een vriendenpartijtje of wat dan ook, steeds wil ik wat leuks presteren. Daarom horen de Interclubwedstrijden die ik met het Heren 4-team van Spiegelven betwistte bij mijn beste golfherinneringen. Ook al omdat die meestal gecombineerd gaan met een overnachting ter plaatse. Dan wordt golf écht een feest…”

06 04 11
Tom Moons groeit naar beoogde vorm

Tom Moons heeft zijn seizoen ei zo na met een overwinning aangesneden. Op Millennium kon alleen Luc Rombaut hem van de bruto-zege in de Openingsprijs Van den Berk te houden.

“Ik was als best geklasseerde handicapper één van de favorieten in deze Openingswedstrijd”, weet Tom. “Maar je moet het echter op de baan waarmaken. Wat ik net niet kon doen. Enige troost, het liep haast zoals ik het wilde.  Allemaal bemoedigend voor de Interclubs die volgend weekend op het programma staan. Millennium start daar in de allerhoogste nationale herenreeks, maar we moeten ons niet te veel illusies maken. De pro geworden Christopher Mivis en de in de States studerende Thomas Pieters zijn er niet bij. Zonder onze nummers één en twee zijn we verplicht onze ambities bij te stellen. We hopen uiteraard in die hoogste reeks stand te houden. De laatste wedstrijd tegen Bercuit zal in dat geval richtingbepalend zijn. Ik hoop, zoals verleden jaar mijn zege tegen nationale topper Alban Lammens, een belangrijk steentje tot dat behoud bij te kunnen dragen. Die zege beschouw ik als mijn beste golfherinnering tot nu toe."

"Er staan uiteraard nog andere belangwekkende wedstrijden in mijn golfagenda aangeduid”, verduidelijkt de financiële directeur van de Lodge-Hotels. “Uiteraard de King’s Prize die einde mei op homeclub Millennium gelopen wordt. Of het Kampioenschap van Vlaanderen op Flanders Nippon. Het Omnium op Houthalen moet ik wegens vakantie spijtig genoeg missen. Het Limburgs Kampioenschap gelukkig niet. Dat wordt in het najaar op mijn vroegere homeclub Golfforum Lummen betwist. Ik werd er vijfmaal clubkampioen, zodoende… Daarom zou ik dit jaar ook dolgraag het clubkampioenschap op Millennium winnen. Een haalbare kaart als ik niet zoals verleden jaar tegen een complete offday aanloop en vooral Florian Dohmen in bedwang kan houden. Maar eerst de Interclubs.”

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact