SweetCorn
27 08 08
Jo Vandoornick en Lisette Craeghs grijpen Limburgse seniorentitel

Iedereen keek in het Limburgs kampioenschap voor Senioren naar titelverdediger Rudy Janssens, maar het was één van de andere Flanders Nippon-routiniers die met de titel ging lopen.

Jo Vandoornick haalde het in een spannend wedstrijdslot van favoriet Rudy Janssens die op de voorlaatste hole door de knieën ging. "In feite had ik die zege niet verwacht", stelde een glunderende Jo Vandoornick. "De concurrentie was immers moordend. Er liepen haast een dozijn senioren met gewettigde winstambities rond. Zeker in eigen Flanders Nippon-huis bulkte het van kanshebbers. Maar uiteindelijk kan er maar één kampioen gekroond worden. Ik ben blij dat ik dat ben...", krulde Jo zijn snor. Boezemvriend Charly Licata was uiteraard één van de eersten om zijn maatje te feliciteren. "Dankzij jeugdvriend Charly ben ik beginnen te golfen. We zijn immers onafscheidelijk sinds we samen in het toen nog roemruchte Tilleur voetbalden", stelt Jo die vanaf het begin van Flanders Nippon lid is op de Hasseltse club. "De sfeer op Flanders Nippon was meteen uitstekend. Ook al omdat andere vrienden eveneens lid werden. Dat motiveert. Zoals de onderlinge concurrentie van de hechte Flanders Nippon-seniorengroep. We zijn met haast een tiental die ongeveer hetzelfde sportieve niveau halen. En vermits de ene niet wil onderdoen van de andere."

Minder spanning bij de dames. Daar haalde Lisette Craeghs het vlotjes van Liliane Swinnen en An Gijbels. Meer zelfs, Lisette haalde het zowel bij de senioren als de supersenioren. "Wéér twee schalen om te poetsen...", gekscheerde de Maaseikse. "Ik had echter niet verwacht dat het zo vlot zou gaan. Meer zelfs. Ik heb tijdens dat rondje nooit aan de titel gedacht. Pas toen ik hoorde dat niemand mijn score verbeterde, begon het te dagen", stelde Lisette die nog maar een zucht van een single handicap verwijderd is. Vroeger tenniste ik erg veel, maar een broze knie maakte daar een einde aan. Gelukkig was er toen het golfen."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact