SweetCorn
27 08 08
Fons Henckens : "Golfen kan al vanaf zes jaar"

Fons Henckens is al aan zijn twintigste golfseizoen bezig en haalde in die twee decennia flink wat doelen die hij zich gesteld had. Hij heeft een solide single handicap-notering achter zijn naam, speelde heel wat topbanen en beleeft nog steeds erg veel plezier aan de rondjes die hij met zijn "dinsdaggroep" loopt.
"Want daar doe je het toch deels voor...", laat Fons niet de minste twijfel. "Golf en gezelligheid zijn immers uitstekend te combineren. Dat we daarbij ook nog puike sportieve prestaties lukken is uiteraard leuk meegenomen. Zeker als je weet dat Spiegelven-toppers Dieter Sadar en Herman Cornelissen steevast bij ons groepje horen dat traditioneel dinsdagavond een rondje loopt. Dat zorgt voor een extra uitdaging."
Als pediater heeft Helchterense Fons Henckens uiteraard ook een vakkundige kijk op jeugdgolf. "Zoals in alle andere sporten geldt het "Hoe vroeger je er aan begint, hoe beter..."-principe. Allerlei wetenschappelijke studies schuiven zes jaar als ideale beginleeftijd naar voor. Wel moet je rekening houden met de fysionomie van de golfertjes. Sommigen hebben de kracht nog niet om een degelijke swing te maken. Daarom moet een begeleider hen vooral de basics en het putten aanleren. Er ook het broodnodige spelelement inbrengen. Eindeloos balletjes slaan op de driving range is kompleet zinloos. Laat die kinderen spelen. Op Spiegelven hebben we daar de ideale oefenholes voor. Die zijn kort en eerder gemakkelijk waardoor onze youngsters ook nog een puike score bij mekaar kunnen spelen. Dat zorgt voor een extra motivatie. Zeker als ze met een groepje vrienden de baan op kunnen trekken. Ik zie in iedere golfclub datzelfde enthousiasme. Alleen moeten de jeugdcommissies en uiteraard de teaching pro's dat in de juiste banen trachten te leiden. Waar ze aardig in lukken. De hele Limburgse, laat staan Belgische top wordt immers door juniores beheerst. Sara Vanzonhoven, Christopher Mivis, Thomas Pieters, Rens Megens en andere Toon Gieraertsen bewijzen dat we hier in Limburg op de juiste weg zitten. Maar het kan natuurlijk altijd beter."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact