SweetCorn
28 08 08
Flanders Nippon Hasselt vierde jubileum

Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt bestaat dit jaar welgeteld twintig jaar. Een jubileum dat op gepaste en dus feestelijke manier gevierd werd. Alle deelgroepen, van jeugd tot senioren, kregen in de jubileumweek een speciale wedstrijd aangeboden. In het slotweekend zette men dan een passend slotakkoord achter de jubileumweek die alvast schitterend startte.

Afscheidnemende ondervoorzitters Mary Huynen en Raymond Engels boden immers een wedstrijd aan die een record aantal deelnemers lokte. "De wedstrijd sloot helemaal aan bij de vroegere Flanders Nippon-traditie waar ieder clubtornooi in een feest uitmondde", verduidelijkt voorzitter Jean Vandeputte. "Een beter afscheid konden Mary en Raymond onze leden niet aanbieden. Meteen werd ook onze feestweek aangesneden. Marie-Jeanne Peeters, Marleen De Meester, Willy Morren, Marc Mommen en Tom Hoogmartens tekenden voor de organisatie van dat jubileum dat andermaal bewees dat het leuk toeven is op Flanders Nippon. Niet alleen voor onze toppers, maar ook voor de recreatieve spelers. Het is immers overduidelijk dat de golfsport alsmaar meer mensen boeit. Een democratisering waar Flanders Nippon Hasselt steeds een voortrekkersrol in gespeeld heeft. Neem bijvoorbeeld onze negen holes-baan. Die staat open voor iedereen. Ook onze championship course evolueert in de meest gunstige zin. Onze greens horen zelfs bij de besten van het land. Helemaal de verdienste van ons greenkeepersteam. Men werkte in samenwerking met de Groendienst van Stad Hasselt eveneens een ecologisch hoogstaand onderhoudsplan uit dat ons het hoogste "Golf & Milieu"-label van de Vlaamse Vereniging voor Golf opleverde. Iets waar we terecht op fier zijn."
"Op sportief vlak kan het echter wel beter", pikt captain Albert Deboes in. "Akkoord, in de top zitten we met Rens Megens, Toon Gieraerts en enkele Young Adults erg goed, maar het globale sportieve niveau van de club zou in feite nog hoger getild moeten worden. Gelukkig compenseren de prestaties van onze senioren heel wat. Als captain, dus sportieve roerganger van een golfclub ben je echter verplicht je leden blijvend te motiveren. Wat ik nog tot eind 2008 met volle overgave wil doen. Dan geef ook ik de fakkel door. Om wellicht een nieuwe uitdaging aan te gaan in de seniorenwerking van de Vlaamse Vereniging voor Golf. Rust roest immers..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact