SweetCorn
28 08 08
Hasseltse Sportschool zorgt voor Belgische primeur

Golf is een écht leervak

Golf is een heus leervak. Tenminste in het Koninklijk Atheneum 2 van Hasselt. De Hasseltse Sportschool biedt vanaf verleden schooljaar golf aan als één van de keuzevakken. Een absolute Belgische, laat staan Benelux-primeur. Toenmalig directeur Jean-Pierre Bormans, Flanders Nippon Hasselt-voorzitter Jean Vandeputte en sporttechnisch coördinator van de Vlaamse Vereniging voor Golf Karine Guerman realiseerden het baanbrekende project.

"Het kwam er in eerste instantie op aan de specifieke onderwijsnoden op de louter sportieve eisen af te stemmen", verduidelijkt Sportschooldirecteur Jean-Pierre Bormans. "Wat dankzij de inzet van de verschillende actoren vlotjes gebeurde. Ik heb geen enkel moment getwijfeld aan de slaagkansen van het opzet. We werken immers al perfect samen in het succesrijke Topsportproject van de VVG."
"De Hasseltse Sportschool huisvest al een tijdje de Topsportafdeling van de Vlaamse Vereniging voor Golf", gaat VVG-coördinator Karine Guerman verder. "Een enorm pluspunt. We waren dan ook meteen gewonnen voor dat initiatief. Door golf als keuzesport aan te bieden, probeert men nu ook andere scholieren voor de sport te interesseren. De eerste reacties waren alvast meer dan veelbelovend."
"Daar twijfelde ik nauwelijks aan", pikt Jean Vandeputte in, die naast voorzitter van Flanders Nippon Golf Club Hasselt ook nog ondervoorzitter van de VVG is. "Golf zit duidelijk in de lift en het initiatief is weer een fikse stap in de verdere democratisering én promotie van de Vlaamse golfsport. Logisch dat wij vanuit Flanders Nippon en uiteraard de VVG alles in het werk stelden om het werkstuk te doen slagen. Wat in feite niet al te veel moeite kostte. Iedereen was meteen gewonnen voor dat unieke idee. Zeker Flanders Nippon Hasselt dat al heel wat jaartjes de thuisbasis van de Topsporters is die er een uitgebreide oefeninfrastructuur en dus optimale trainingsomstandigheden aangeboden krijgen. Iets waar de keuzesporters vanaf vorig schooljaar ook van kunnen genieten."
"De komende schooljaren zullen er in de Hasseltse Sportschool daardoor een tikkeltje anders uitzien," besluit Jean-Pierre Bormans die per 1 september 2008 de scepter van Sportschooldirecteur aan Inge Vanderheyden doorgaf. "Beter vanuit golfstandpunt..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact