SweetCorn
28 08 08
Rens Megens : "Het Limburgs Kampioenschap zinde me wel"

Ellen Smets, Christopher Mivis, Toon Keteleer, Yelena en Rens Busschots... Allemaal toppers die op Golfforum Lummen hun eerste golfballetjes sloegen en er de basis legden voor hun later succes. Een kweekvijver waar nu ook Rens Megens te voorschijn kwam. Als zeventienjarige greep verleden seizoen niet alleen het Limburgse Kampioenschap, maar schitterde ook op de National Junior Tour.

"Meteen haalde ik mijn twee doelen voor dat najaar, met uiteraard een duidelijke voorkeur voor dat Limburgs Kampioenschap dat op Golfforum betwist werd.
Ik ken Golfforum uiteraard als m'n broekzak en kon dat thuisvoordeel uiteraard verzilveren", verduidelijkt Rens. "Niet dat ik nog erg veel rondjes op Lummen draai. Sinds begin 2007 heb ik resoluut voor Flanders Nippon Hasselt gekozen. Daar vond ik niet alleen coach Bart Bollen terug, maar kon ik ook in een jong en competitief Heren 1-team starten. Christopher, Toon, de Busschotsen en vele anderen toonden me overigens de weg. Eens ze op de Lummense 9 holesbaan een bepaald niveau behaald hadden, verhuisden ze naar een andere club. Waarmee andermaal bewezen wordt dat Golfforum Lummen niet alleen een erg goeie instap naar de golfsport biedt, maar dat je er ook uitstekend leert golfen. De smalle en technische baan eist immers dat je je ijzers recht slaat. Ook moet je er over een solide kort spel beschikken om goed te scoren. Troefkaarten die je uitstekend van pas komen op andere banen. Ik spreek hier uit ervaring, want mijn sand wedge is niet voor niets mijn beste club."
"Ik heb dit jaar mijn secundair onderwijs afgerond. Nu komen hogere studies eraan ", kijkt Rens hoopvol vooruit. "Ik mikte ooit op een statuut van VVG-Topsporter, maar viel er toen net naast. Verleden jaar had ik dat nog wel kunnen ambiëren, maar met nog één schooljaar te gaan was dat eigenlijk niet meer aan de orde. Door die hogere studies, wellicht rechten, komt dat golfen uiteraard op de tweede plaats. Maar dan wel erg nipt..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact