SweetCorn
16 09 08
Pete Cowen begeleidt VVG-Topsporters

Jarenlang bewijst Pete Cowen zichzelf als één van de belangrijkste teaching pro's van de wereld. Colin Montgomery (foto), Lee Westwood, José-Maria Olazabal, Thomas Björn en andere Darren Clarke's trokken al aan zijn mouw.

De voormalige Tour Champion, begon als teaching pro op de prestigieuze Lindrick Golf Club. Naarmate zijn reputatie groeide, steeg ook de vraag naar zijn advies en raadgevingen. Dit gebeurde door zowel Tour-spelers, teaching pro's als topamateurs. Pete werd daarom aangezocht om full-time golf coach te worden op de PGA European Tour en verliet Lindrick in 1997. Pete en zijn Tour-spelers boekten mooie resultaten waardoor Pete de stempel krijgt als één van de meest succesvolle Golf Coach van Europa. De Vlaamse Vereniging voor Golf slaagde er via David Petrie in hem aan de Topsportchool te linken.

"Keep it simple" Cowens golfadagio. Dat wil hij ook op de VVG-Topsporters overbrengen. "Je moet het immers allemaal niet té moeilijk maken...", verduidelijkt Pete Cowen. "Zoek liever de simpelste manier om iets te bereiken. Ook durven met je tijd mee evolueren en dus wat nieuws zoeken. De techniek staat immers niet stil. Vergelijk bijvoorbeeld de swing van Tiger Woods met die van Jack Nicklaus zo'n twintig jaar geleden. Een gigantisch verschil. Je moet dus durven innoveren en een ietwat andere weg bewandelen. Dan pas krijg je resultaten. Ik merk dat ook bij de VVG-Topsporters die ik onder mijn hoede heb. Er zit duidelijk potentieel in die groep. Alleen moet men hard blijven werken. Ook gefocust zijn op dat ene doel. De top! Dat blijf ik de Topsportstudenten op het hart drukken. Samen met David Petrie en Bart Bollen werkten we een boeiend programma uit, dat de Topsporters naar een nog hoger niveau zal tillen. Zij verdienen dat..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact