SweetCorn
27 12 10
Christopher Mivis won in 2010 alles wat er te winnen was...

Christopher Mivis heeft een knap 2010 achter de rug. "Vooral in eigen land heb ik er toch goed vanaf gebracht", lacht hij. "Ik heb in België alles gewonnen wat ik wilde winnen: het BK stroke play, het BK match play, samen met Thomas Pieters het BK foursome. Bovendien was ik beste Belg in het Omnium (foto). Ik heb daar mijn beste lange slagen ooit geslaan. Ik kon het helaas niet afmaken."

Wordt België dan niet te klein voor je? Moet je niet meer de internationale toer opgaan?
"Dat is de bedoeling voor volgend jaar. Ik ga straks met de federatie rond de tafel zitten met het verzoek te mogen deelnemen aan meer én grotere wedstrijden in het buitenland en minder in het binnenland. Ik reken uiteraard op enig begrip én de nodige financiële steun. Dat heb ik overigens al van de Vlaamse Vereniging voor Golf gekregen."

Waarom blijf jij nog een jaar amateur?
"Dat is een eigen, bewuste keuze. Per slot van rekening ben ik toch nog maar drie, vier jaar internationaal actief. Ik mis dus nog enige ervaring. Bovendien kan je als amateur rekenen op steun van de federatie én mag je dikwijls in betere omstandigheden, dus op absolute topbanen en tegen een select internationaal deelnemersveld  spelen. Maar in september 2011 word ik pro. Dat staat nu al vast."

Hoe ver reiken jouw ambities dan?
"Ooit de European Tour halen, dat spreekt voor zich. Ik zou dat willen proberen via de EPD Tour. Die tornooien worden vooral tijdens weekdagen gespeeld. Ideaal om te combineren met het werk in eigen land tijdens de weekends dus. Er wordt in die EPD Tour vooral gegolfd in Duitsland. Daar speel ik veel liever dan in de Zuid-Europese landen. Dat komt omdat daar veel meer en vooral betere parkbanen liggen. Die verkies ik ver boven de Britse links banen, waar je in alle weer en wind moet spelen. Dat vergt een heel andere manier van golfen. Vooral de lange shots moet je helemaal anders aanpakken."

 

Mik je uiteindelijk toch niet wat te hoog?
"Neen, want ik voel dat ik nog veel groeimarge heb. En ik beschik momenteel over een fantastische equipe waarin ik me als een vis in het water voel. Technisch zit ik goed met Friso den Boer en met Günther Kessler, een Duitse coach die onder meer ook Martin Kaymer onder zijn hoede heeft. Voor mijn fysiek doe ik een beroep op Koen Marx en Fernando Oliva van de Hasseltse Topsportschool. Met hen werk ik veel met elastieken en met gewichten. Ik doe er ook uithoudingsoefeningen. En dan is er nog mijn mental coach, Jozef Greefs, bij wie ik één keer per week langs loop in Alken."

Zo'n mental coach heet ontzettend belangrijk te zijn voor een golfspeler?
"En of! Eerlijk gezegd: vroeger haatte ik dat. Maar nu kijk ik er elke keer opnieuw naar uit. Mijn vroegere mentale begeleiders gingen te snel voor mij. Zij sloegen, in mijn ogen, een paar stappen over. Zo zegden ze onder meer 'je moet proberen in de zone te geraken'. Tja, dat weet ik ook natuurlijk. Maar het is zeer de vraag hoe je er geraakt".

En met Jozef Greefs lukt dat beter?
“Zeker. Hij is een klinisch psycholoog. Bij hem voel ik me goed. Pas op: hij vraagt enorm veel van je, hoor. Hij wil dat je je helemaal bloot legt voor hem, dat je al jouw zwakke punten op tafel legt. Maar bij mij helpt het ongetwijfeld. Ik ben veel minder twijfelaar geworden en ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb zelfs geleerd de dingen meer te relativeren. Dat komt me niet alleen als sportman, maar ook als mens goed uit."

Interview verschenen in

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact