SweetCorn
27 12 10
Rob Houben wint “Captain’s Battle”

De nationale nummers een en twee Christopher Mivis en Thomas Pieters zijn Limburgers, Millennium Paal speelt in de allerhoogste Interclubreeks, Limburg Golf Houthalen staat helemaal bovenaan de golfbanenhitparade in de Benelux, de andere Limburgse golfbanen staan steevast in de Belgische topvijftien, heel wat Limburgse golfers zijn geselecteerd voor de KBGF- en VVG-ploegen, Flanders Nippon en Millennium kregen het jeugd "Birdie"-label van de VVG opgespeld...

Allemaal dingen die bewijzen dat de Limburgse golfsport het uitstekend doet. En dat allemaal in een sfeer van fijne samenhorigheid. Een "Limburggevoel" dat de captains van de vijf verschillende Limburgse golfclubs nog maar eens etaleerden in de "Captain's Battle" die op Millennium werd gelopen.

Met uitzondering van Houthalense Jan Baert, die wegens een zere rug aan de kant moest blijven, streden Paalse gastheer en initiatiefnemer Rob Houben, Flanders Nippon-captain Lucien Schepers, Spiegelven-collega Paul Godderie en Golfforummer Willy Bloemen voor de eerste zege in deze unieke wedstrijd.

Thuisspelende Rob Houben haalde het uiteindelijk en mocht de "Captain's Cup" uit handen van Jan baert ontvangen (foto). "In feite niet zo heel belangrijk", relativeerde Rob zijn zege. "Veel belangrijker is het cluboverschrijdend contact. Limburg is op dat vlak zelfs een buitenbeentje. Neem bijvoorbeeld het Limburgs Kampioenschap. In geen enkele andere provincie wordt er zo'n titelstrijd georganiseerd. Mooi toch?"

"Iets wat volgend jaar nog verder geaccentueerd zal worden. "We willen de Captain's Battle naar de captains van de deelgroepen zoals juniores tot en met seniores uitbreiden", stellen de andere captains in koor. "Deels om in een sportief kader te overleggen hoe het nog beter kan met de Limburgse golfsport. Een moeilijke opdracht, want het loopt hier al erg gesmeerd.”

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact