SweetCorn
02 12 11
René Koolen: “Het moeilijke van het golfen motiveerde me”

Vice-captain  (én nu dus captain), ook lid van de sportcommissie van Spiegelven Golf Club, secretaris van de Men’s Day, bezieler van de 19th Hole Club, motivator van het Genkse Heren 4-team, uiteraard ook begenadigd golfer… René Koolen heeft meer dan een deeltijdse taak aan het golfen. Wat er niet op zal beteren nu hij onlangs met pensioen ging.

“Tot nu toe beperkte mijn aanwezigheid op Spiegelven zich wekelijks tot een dag of vier. Ik vermoed echter dat dit langzaam maar zeker naar dagelijks zal evolueren”, glundert hij. “Daardoor komt er wellicht meer tijd vrij om wat competitiever te gaan golfen. Niet dat ik sportief nog hoog wil reiken. Dat laat ik aan anderen over.  Ik heb momenteel handicap 15 achter mijn naam en ben daar best tevreden mee. Single handicapper worden is nooit mijn ambitie geweest. Dan moet je te veel gaan oefenen. En dat heb ik er niet meer voor over. In het begin wel. Voor ik zo’n vijftien jaar geleden begon te golfen, had ik alle denkbare sporten al beoefend. Zelfs baseball… ", stelt René Koolen die op onderstaande foto in gesprek is met Bèr Schreurs, met Rudi Weekers als toeschouwer.

"Maar niets sprak me meer aan dan dat golfen. Louter omdat het zo’n technische, dus moeilijke sport is. Het lijkt voor een beginner simpel, maar… Juist dat motiveerde me om, ondanks die meer dan haperende start, toch door te bijten. Dat gedrevene merk je ook aan mijn golfspel. Is het nu een clubwedstrijd, een vriendenpartijtje of wat dan ook, steeds wil ik wat leuks presteren. Daarom horen de Interclubwedstrijden die ik met het Heren 4-team van Spiegelven betwistte bij mijn beste golfherinneringen. Ook al omdat die meestal gecombineerd gaan met een overnachting ter plaatse. Dan wordt golf écht een feest…”

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact