SweetCorn
27 08 08
Joet Bertels: "Ik leerde het spelletje in Gabon"

Joet Bertels wil zijn 2008-competitieseizoen in stijl afsluiten. Het achttien jarig Millennium-talent is daar uitstekend in aan het slagen. Getuige bijvoorbeeld de 71 bruto die hij in de Prijs van de Medici op Millennium scoorde.
"Ik ben ergens best tevreden over het seizoen dat ik liep. Akkoord, er waren uiteraard de nodige hoogtes én laagtes, want bij golf is omzeggens alles mogelijk. De ene dag ben je King, de andere een kluns. Maar ook dat moet je als golfer leren accepteren. Zeker als je, zoals ik, toch een carrière als touring pro ambieer. Ik besef echter dat dit voorlopig nog pure toekomstmuziek is. Eerst wilde ik mijn humaniora afmaken, om nadien het golfen met verdere studies te combineren. Dan zijn we zo'n vijftal jaartjes verder en kan ik probleemloos peilen op welk niveau ik golf. Ook of ik het als professional ooit waar zal kunnen maken."
Joet speelde dit seizoen heel wat federale wedstrijden. "Een absolute must wil je als golfer evolueren. Rond de clubkerktoren draaien heeft nauwelijks zin. Je moet je kwaliteiten ook op relatief onbekend terrein kunnen bewijzen. Wat men vanuit Millennium steeds gestimuleerd heeft. Samen met clubgenoten Sara Vanzonhoven en Thomas Pieters hebben we met succes aan haast alle nationale wedstrijden deelgenomen. Vooral de teamzege in het Kampioenschap van Vlaanderen 2007 was in dat verband erg leuk. Daar versloegen kampioene Sara en ik alle andere Vlaamse clubs. Zoals overigens in de Junior Masters waar we eveneens met de teamtitel gingen lopen. Dit jaar behaalden Sara en Thomas Pieters de teamzege in de Belgian Masters die alle Belgische clubkampioenen verenigen."
"Hoe ik met dat golfen begonnen ben?", herhaalt Joet met een mysterieuze glimlach onze vraag. "Dat was in ...Gabon. Mijn vader is een elektronicatechnicus in de scheepvaart en werkte afwisselend daar en in Zuid-Afrika, vooraleer naar België terug te keren. We woonden in Gabon op een eiland dat maar zes bij zes kilometer groot was. Veel vertier was er niet. Alleen een golfbaan. Ik ben er vanaf mijn tiende, samen met vriendjes, balletjes gaan slaan. Wat ik nadien in Zuid-Afrika verder heb gezet. Toen we naar België en Schaffen terugkeerden, ben ik meteen op Millennium lid geworden. Dat is, samen met onze tuin, een gedroomde oefenbasis. In onze zestig meter lange tuin oefen ik de korte slagen. Neen, er is nog geen enkele ruit gesneuveld..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact