SweetCorn
27 08 08
Barry Pavic : "Meer dan recreatief tijdverdrijf"

Als bedrijfsleider van megadiscotheek Versuz leeft hij een hels, maar boeiend leven. Uren kent Barry Pavic nauwelijks. Vaak werkt hij het hele weekend door. Soms dag én nacht. Toch maakt hij regelmatig tijd om een golfrondje te lopen. Steeds met steile ambities. Zoals in de Benefietwedstrijd van Rotary Genk op Houthalen. Daar greep hij samen met Stijn Leten, Claudio Swijsen en Filip Coulier de hoofdprijs.

"Ik ben nu éénmaal erg competitief ingesteld", stelt 33-jarige Barry. "Voor mij is dat golfen dus meer dan een louter recreatief tijdverdrijf. Ik probeer steeds zo goed mogelijk te presteren. Dat merk je deels aan mijn handicapnotering. In luttele twee jaar greep ik een single handicap. Die 9,2 is echter nog voor verbetering vatbaar. Bedoeling is ooit een federale handicap achter mijn naam te krijgen. Die 4,4 moet volgens mij kunnen. Ik voel immers dat ik nog voldoende groeimarge heb om dat te halen. Ik ga er alvast voor. Wat helemaal in mijn karakter past. Ik hou van uitdagingen. En golf is daar één van. Niet alleen de techniek, maar ook de mentale en psychische uitdaging van het golfen boeit me. Het kan immers steeds beter, want perfectie bestaat in het golfen niet. Je speelt ook vooral tegen jezelf. Jij en niemand anders slaat die goede of... slechte bal. Je leert dus enorm veel van jezelf. Iedere fout, hoe klein ook, sleep je overigens de hele ronde mee. Wat voor enorme mentale druk zorgt. Meteen weet je waarom topgolfers hun heil zoeken bij mental coaches als Jos Vanstiphout."
"Hij en een paar andere vrienden lagen rechtstreeks aan de oorzaak dat ik twee jaartjes geleden ging golfen", gaat Barry verder. "Ik nam meteen een reeks lessen en trachtte minstens tweemaal per week intensief te oefenen. Wat duidelijk rendeerde. Ik had de basics vlug onder de knie. Dat geeft je natuurlijk vleugels. Mijn golfende vrienden namen me ook erg vaak mee. Wat uiteraard hielp, want op de baan leer je het spelletje pas. Dat wil ik uiteraard verder zetten en als de kans zich aanbiedt, een reeks absolute topbanen spelen. Weet je dat de prestigieuze Dubai Creek de eerste golfbaan was die ik liep? Ik had toen zelfs nog geen golfvaardigheidsbewijs op zak. Ondertussen heb ik een hele reeks topbanen gespeeld. De ene al mooier dan de andere. Toch heb ik nu al van één ding enorm veel spijt. Dat ik anderhalf decennium geleden niet de raad van mijn vader heb opgevolgd. Ik moest toen stoppen met voetballen en hij stelde me voor samen met hem te gaan golfen. Ik vond dat toen maar niks. Dom..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact