SweetCorn
27 08 08
Millennium-duo in voetsporen van Ellen Smets

Millennium Golf heeft er steeds een erezaak van gemaakt een perfecte jeugdwerking uit te bouwen. Waar de Paalse golfclub uitstekend in slaagt. De huidige Limburgse top wordt niet alleen door Millenniummers gedomineerd, maar ook de zo belangrijke toekomst lijkt gegarandeerd. Marie-Isabel Theuwis en Julie Tournier zullen daar ongetwijfeld voor zorgen.

Marie-Isabel wordt er twaalf en Julie is zelfs drie jaartjes jonger, maar toch voorspelt men beiden nu al een mooie golftoekomst. Ellen Smets die beide youngsters op Millennium aan het werk zag: "Hun leeftijd is ideaal om wat moois te bouwen. De prestaties van Marieke en Julieke onderstrepen nu al hun enorm potentieel." Want resultaten kunnen beide meiden probleemloos voorleggen. Marie-Isabel Theuwis werd verleden jaar op Millennium juniorspeelster van het jaar. Julie Tournier zorgde dit seizoen voor de nodige bewondering toen ze in haar eerste officiële wedstrijd op de championship course liefst 52 stablefordpunten vergaarde. "Naast golfen doe ik ook nog aan ballet en ben ik een overtuigde scout", lacht Marie-Isabel kuiltjes in haar wangen. "Dat golfen staat echter helemaal bovenaan. Ik speel niet alleen in eigen club, maar start ook erg graag in nationale juniorcompetities als de Scapa Tour en de VVG Kids Tour. Erg leuk. Ik heb daar al heel wat vriendinnetjes leren kennen."

Julie Tournier knikt enthousiast bevestigend. "Dat is net het fijne aan die wedstrijden", stelt de negen jaar wordende Julie die zich verleden seizoen in haar jeugdreeks tot Kampioen van Vlaanderen kroonde. "Ook zusje Camille is zot op golfen. Binnenkort kunnen we samen naar de wedstrijden gaan", stelde Julie die samen met Marie-Isabel enkele tips kreeg van Europese Tour-speelster Ellen Smets. "Ik zag Ellen verleden jaar een hole-in-one slaan op de Eindhovensche", klonk het fier uit de mond van Marie-Isabel. "Zij is mijn idool...", stelde Julie onomwonden. Wat hun respectievelijke ouders daarvan denken? "Als ze zich maar amuseren. Dat is het voornaamste. Niks moet..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact