SweetCorn
27 08 08
Verwachte Limburgse clubkampioenen

In de verschillende Limburgse clubkampioenschappen viel er nauwelijks een verrassing te noteren. Het waren stuk voor stuk favorieten die met de titel aan de haal gingen. Tom Moons en Patrizio Di Marco wonnen respectievelijk op Golfforum Lummen en Limburg Golf Houthalen met hun vijfde én tweede clubtitel.

"Ik heb er wel voor moeten knokken", weet Tom Moons. "Na de eerste ronde stond ik gelijk met Herman Franssens. Gelukkig kon ik in de slotfase het verschil maken. Volgend seizoen ga ik voor het half dozijn clubtitels. Ik ben, in tegenstelling tot heel wat andere Golfforum-toppers, immers niet meteen van plan naar een andere club uit te wijken. Golfen is voor mij een leuk tijdverdrijf. Meer niet. Ik heb momenteel andere prioriteiten. Ik ben al héél blij dat ik wekelijks een 9 holes-ronde op Lummen kan lopen. Meer zit er voorlopig niet in."

Ook Patrizio Di Marco liep dit seizoen bitter weinig rondjes. "Ik heb in de aanloop naar de Interclubs en nadien het clubkampioenschap wat geoefend. Meer niet...", onderstreept de kok én mede-uitbater van het Houthalense clubhouse. "Dat volstond blijkbaar om een dikke prijs te grijpen. Niet dat de score iets om naar huis te schrijven was. Ik dank mijn tweede clubtitel vooral aan het feit dat ik blijkbaar de minste fouten maakte. Het waren eerder de anderen die rond me wegvielen. Ik had vooral oppositie van Jan Plessers verwacht. Die ging echter helemaal kopje onder. Toon Gheys en Bruno Steensels eindigden op drie slagen."

Op Flanders Nippon verwachtte men een driestrijd tussen Frederick Vandeput, Toon Gieraerts en Rens Megen. Wat ook gebeurde. "Frederick bracht in de eerste ronde weliswaar de beste score binnen", herinnert Limburgs Kampioen Rens Megens zich, "maar ik kon hem en Toon Gieraerts in de beslissende ronde overtreffen. Ik lukte daar een 71. Ruim voldoende om met zes slagen voorsprong mijn eerste Flanders Nippon-clubtitel te grijpen."

Meer spanning op Millennium Paal. Daar besliste de allerlaatste slag op de allerlaatste hole over winst en verlies. Florian Dohmen en Thomas Pieters profiteerden van de afwezigheid van Christopher Mivis en vochten een duel uit dat op de laatste hole beslist werd. "Florian en ik stonden op die ultieme hole gelijk", rekent Thomas Pieters voor ons uit. "Hij scoorde daar met een erg lange putt de par, maar ik antwoordde met een chip-in die goed was voor een birdie én de clubtitel. Mijn eerste..." Niet zijn laatste, hoorde je niet alleen op Millennium.

Ook een verwacht duel op Spiegelven Genk. Daar botsten Guy Habraken en Dieter Sadar voor de zoveelste maal op mekaar. Zou het Dieter dit jaar lukken? "Dat clubkampioenschap is voor mij blijkbaar vervloekt", trekt Dieter Sadar een pijnlijke grimas. "Ettelijke keren heb ik uitzicht op de Genkse clubtitel gehad, maar ik slaagde er nooit dat clubkampioenschap te winnen. Ook dit jaar niet. Guy liep een betere eerste ronde en verdedigde die voorsprong in de tweede. Ik strandde op twee slagen. Volgend jaar dan maar..."

René Koolen: “Het moeilijke v......
Tom Moons groeit naar beoogde vorm...
Rob Houben wint “Captain’s B......
Christopher Mivis won in 2010 al......
Captain Lucien Scheepers...
Guy Habraken: "Vijfde clubtitel ......
Pete Cowen begeleidt VVG-Topspor......
Millennium Paal wacht sinds 2000......
Manoël Willems : "Challenge Tou......
Rens Megens : "Het Limburgs Kamp......
Hasseltse Sportschool zorgt voor......
@golf zesde Limburgse golfclub...
Flanders Nippon Hasselt vierde j......
Fons Henckens : "Golfen kan al v......
Jo Vandoornick en Lisette Craegh......
Verwachte Limburgse clubkampioenen...
Millennium-duo in voetsporen van......
Captain Paul Godderie : Spiegelv......
Barry Pavic : "Meer dan recreati......
Amaury Castro startte in Open...
Joet Bertels: "Ik leerde het spe......
Christophe Thijs : "Logische sta......
Jo Praets : "Golf staat steevas......
Twintig jaar, zeven captains......
contact