SweetCorn
27 08 08
Scoren begint bij de putting

 

Je putter is je voornaamste golfwapen. Tel het zelf maar uit. Haast de helft van je slagen doe je met dat ding. Dat aandeel stijgt zelfs parallel met je golfniveau. Dus hoe beter je golft, hoe belangrijker die putter wordt. Maar wat zien we? Je putter wordt in vergelijking met andere clubs niet alleen erg stiefmoederlijk behandeld, meestal oefent men er ook haast niet mee... Twee kapitale fouten wil je op zoek gaan naar goede scores.

 

Verkoopsstatistieken bewijzen het. Een golfer wisselt zelden van putter. Alleen wanneer er iets absoluut baanbrekends, zoals bijvoorbeeld de Two Ball van Odyssey, op de markt komt, grijpt men massaal naar die nieuwigheid. Voor de rest blijft men zijn vertrouwde putter trouw. Dat is meestal eentje dat "mooi oogt" of "goed in de hand ligt". Vaak duwt wat geslaagd puttingwerk op het oefengreentje in je shop je in één of andere putter-richting. In feite doodjammer, want de keuze van de juiste putter is complexer dan men denkt én aanvaardt. Ga maar eens bij je pro te rade.

 

Die zal je ongetwijfeld wijzen op het belang van de juiste lengte en vorm van je putter. Een lesje kan héél verhelderend zijn. Zeker wil je door het putterbos nog de bomen zien staan. De variëteit van putters is immers gigantisch groot. Google maar eens op het internet. Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel soorten en merken putters er zijn. In alle kleuren en gedaanten. Toch toppen een paar topfabrikanten alles en iedereen.

Odyssey is én blijft de nummer één. De Callaway-dochter schuift een gamma naar voor waar iedereen zijn gading in kan vinden. Zoals we reeds stelden, blijft de Two Ball een absolute verkoophit. In heel wat vormen, gedaante en inserts. Ook Titleist kan met zijn Scotty Cameron op heel wat adepten rekenen. Deels omdat Tiger Woods met zo'n putter uitstekende dingen doet. Bij Ping mijmert men nog steeds over hun eens zo roemrucht verleden toen haast iedere golfer een Ping in zijn golfbag had zitten. Nu niet meer. TaylorMade, Nike en Never Compromise gingen eveneens met een markaandeeltje aan de haal.

Toch doen ze het minder goed dan Yes. De uitvinders van het C-Groove systeem, waardoor je bal van het putterblad rolt en niet stuitert, hebben met de Yes-putters een meer dan succesrijk gamma in handen. Men beseft bij Yes echter dat stilstaan in de golfsport achteruitgaan betekent. Daarom blijft men het al zo forse gamma uitbreiden. Alsof dit alles nog niet voldoende was, ging het ambitieuze Yes ook een deal aan met puttinggoeroe Harold Swash.

Score begint bij de putting...
Wat wordt de nieuwste hype?...
Hoe zal de driver binnen een paa......
Els, Leadbetter, Faldo en co koe......
Bart Bollen andermaal naar Harol......
Component-clubs schitteren in ha......
The Golfshops drukken hun stempe......
Zit men aan de limiet?...
Wat zit er in de bag van onze Ch......
Titleist Pro V1 is een beetje Ca......
Scoren begint bij de putting...
Trion:Z helpt je natuurlijke bal......
contact