SweetCorn
28 08 08
Zit men aan de limiet?

De square driver van Callaway en nadien Nike en tal van andere constructeurs zorgde voor een nog steeds verder uitdijende schokgolf. Meteen besefte iedereen dat de Research & Development-divisies van de golffabrikanten ook andere dan de traditionele paden durfden bewandelen.

Alles werd ook ondersteund met doorgedreven wetenschappelijke studies die het nut van die concepten onderstreepten. De consument reageerde eerst sceptisch, maar nadien enthousiast. Kijkt zelfs erg nieuwsgierig uit naar de volgende technische (r)evolutie. Komt er deze winter een fabrikant met een totaal nieuw ijzerconcept aandraven? Krijgen we andere vormen dan die vierkante drivers? Slagen de hybrides er in de lange ijzers definitief te verdringen? En wat met de ballen? Gaan die nog verder en vooral rechter vliegen? Allemaal vragen waar je in de loop van de volgende maanden een tastbaar antwoord op zal krijgen. De winterperiode is immers het geknipte tijdstip om wat nieuws te lanceren. Wat de topfabrikanten dan ook naarstig doen. Men kijkt daarbij ook ongegeneerd naar de concurrentie. Waarmee zijn die bezig? Komen zij met een baanbrekend concept aandraven? Hoe kunnen we daarop reageren? Dat zorgt meestal voor een boeiend tussenseizoen waarbij de interesse voor het nakende golfseizoen telkens weer aangezwengeld wordt.

"Big Three"

Het is vooral uitkijken waarmee de "Big Three"komt aandraven. Callaway is nooit verlegen geweest om baanbrekende dingen op de markt te brengen. Meestal waren dat voltreffers die het aanzicht van de golfwereld danig veranderden. Denk maar aan de Big Bertha's, denk maar aan de Fusions, denk maar aan de Square FT-i-driver. Wat worden hun volgende hits? De Hyper X-driver, de vierkantige Squareway-wood.of de gloendieuwe Big Bertha-ijzers?
TaylorMade wil de rol uiteraard niet lossen. Toch bewandelt men er meer traditionele paden. Met af en toe een innovatief, dus leuk zijsprongetje. Denk maar aan de schroefjes die in de TaylorMade-clubhoofden zitten. Met de gloednieuwe CGB max-driver gaat men op dat beproefde pad verder.
Titleist is in vergelijking met haar beide concurrenten oerconservatief. Alhoewel. De driehoekvormige 907 D1-driver zorgde voor een resolute stijlbreuk.
Het is nu wachten wat de topfabrikanten nog in petto hebben. Vooral op het vlak van de ijzers mag je het een en het ander verwachten, alhoewel men daar ook al technische reuzenstappen maakte. Zoals bijvoorbeeld bij de putters.

Belly putter

Haast alles wat je creatief brein ook maar zou uitdenken, is voorhanden. In alle maten, gewichten en vormen. Opvallend is wel dat de belly-putter aan een forse opmars begonnen is. Ook in het pro-wereldje. Gaan we die richting uit of komen topconstructeurs als Odyssey, Titleist, TaylorMade, Yes of Ping met wat revolutionairs aandraven? De TwoBall-putter van Odyssey blijft in al zijn verschillende gedaanten uiteraard een bestseller, maar ook de Rossa-reeks van TaylorMade doet het goed. Zoals overigens Yes dat zich in een mum van tijd tussen de grote jongens wurmde. Die putters met de kenmerkende zwartwitgele grip bewezen dat ook kleinere fabrikanten hun mannetje kunnen staan op de greens. Vandaar dat het putter-aanbod dit van de andere golfclubs vele malen overschrijdt. Gelukkig kunnen we door dat alsmaar dichter wordend putter-bos nog steeds de bomen zien staan. Met uiteraard de eventuele hulp van je pro of golfshopuitbater

Score begint bij de putting...
Wat wordt de nieuwste hype?...
Hoe zal de driver binnen een paa......
Els, Leadbetter, Faldo en co koe......
Bart Bollen andermaal naar Harol......
Component-clubs schitteren in ha......
The Golfshops drukken hun stempe......
Zit men aan de limiet?...
Wat zit er in de bag van onze Ch......
Titleist Pro V1 is een beetje Ca......
Scoren begint bij de putting...
Trion:Z helpt je natuurlijke bal......
contact