SweetCorn
16 09 08
Hoe zal de driver binnen een paar decennia er uit zien?

Futurologen hebben zich over de golfdriver gebogen en uitgekiend hoe dat ding er binnen tien, laat staan twintig jaar er gaat uitzien.

Volgens hen zal er in die "driver of the future" sowieso een nanocomputer zitten. Een piepklein computertje dat je niet alleen helpt bij je slagen, maar ook info doorstuurt naar je eigen pc. Je weet meteen waar het fout zit... De shaft zal pakweg een tiental centimeter langer zijn en van een materiaal ...dat nog moet uitgevonden worden. In ieder geval zal een topper daar minstens vierhonderd meter ver mee kunnen slaan. Waar deels het clubhoofd zal voor zorgen. Dat is opgebouwd uit composietmateriaal waar superlicht plastic in verwerkt zal zijn. Spoilers zorgen er voor dat het clubhoofd bij je swing probleemloos door de lucht klieft. En een minder goed uitgevoerde swing zelfs gecorrigeerd wordt! De shaft zal daarom in het midden van het clubhoofd gemonteerd worden, wat eveneens voor een "slaghamer"-effect zal zorgen. Het clubhoofd wordt ook groter, maar mag de 600 cc niet overschrijden. Boven die inhoud werken de aërodynamische krachten immers tegen. Wél zal het hele slagvlak een gigantisch grote "sweet spot" zijn. Door het gebruik van ...nog uit te vinden materialen mag je het slagvlak raken waar je wil, steeds zal je dat balletje optimaal raken. Ook in de juiste richting sturen, want laser-technologie bepaalt waar je balletje landt.

Geavanceerde GPS-techniek en uit de militaire hoek afkomstige ballistiektechnologie zal je balletje net bij of zelfs meteen in de hole mikken. Ook dat zal volgens onze futorologen in te stellen zijn. Rest de vraag, wie heeft er zin in zo'n computergestuurd, feilloos rondje?

Score begint bij de putting...
Wat wordt de nieuwste hype?...
Hoe zal de driver binnen een paa......
Els, Leadbetter, Faldo en co koe......
Bart Bollen andermaal naar Harol......
Component-clubs schitteren in ha......
The Golfshops drukken hun stempe......
Zit men aan de limiet?...
Wat zit er in de bag van onze Ch......
Titleist Pro V1 is een beetje Ca......
Scoren begint bij de putting...
Trion:Z helpt je natuurlijke bal......
contact