SweetCorn
27 08 08
Rinkven lukt Interclub-hattrick

Rinkven kroonde zich eind april opnieuw tot Nationaal Kampioen Interclubs. Wat in 2005 ook al gebeurd was. De Antwerpse golfclub drukt dus een duidelijke stempel op het Belgische golfgebeuren. Wat erg aangenaam in de oren van Rinkven-captain Jan Renaer, manager Erwin De Maertelaere en sportsecretaris Friso den Boer klinkt.

Was het Heren 1-team met o.a. Stefan Boschmans, Dimitri Van Doren (foto), Gommaar D'Hulst, uiteraard dé blikvanger, dan deden twee andere Rinkvense teams het minstens zo goed. Alsof het nauwelijks moeite kostte grepen ook de Heren 2- en Heren 3-teams van Rinkven de nationale titel in hun reeks. Redenen genoeg om op Royal Zoute, waar de finales betwist werden, een fiks feestje te bouwen. Met uiteraard teamcaptains Dimitri Rombouts, Philippe Verschuere en Luc Raeymaekers uiteraard als dirigenten.

Driemaal kampioen

Het Heren 3-team van Rinkven werd voor de derde maal op rij kampioen. Iets unieks. Het heren 2-team haalde met een minimale ploeg een maximaal resultaat, terwijl het Heren 1-team, toch het sportieve uithangbord van de club, door de hoogste divisie. raasde Eerst werd Rigenée met 5/2 opzijgezet. Dan ging het favoriete Royal Waterloo op het kapblok. De Waals-Brabanders werden met beenharde, maar overtuigende 6/1-cijfers terug naar huis gestuurd. Een klap die de Waterloo-spelers nog steeds niet verteerd hebben... In de finale wachtte dan titelverdediger Keerbergen dat zich voorbij Bercuit en Ravenstein gewerkt had. Xavier Feyaerts, Kevin Hesbois en co hoopten hun titel met een jaartje te verlengen, maar moesten uiteindelijk met 5/2 het hoofd buigen voor de ontketende Rinkvense troepen.

Sportieve roeping

Een schitterend resultaat dat andermaal de sportieve roeping van Rinkven onderstreept. Vandaar ook dat de club eind februari Friso den Boer als nieuwe sportsecretaris engageerde. Friso staat voornamelijk in voor de begeleiding van de jeugd en moet eveneens het hele sportgebeuren coördineren. Rinkven, dat prat mag gaan op tweemaal achttien holes-banen die onder de naam Championship Course en Old Course schuilgaan, bewijst daarmee dat men hoegenaamd niet ter plaatse wil trappelen.
Voorzitter Jan Goddaert : "Na ons grand cru-jaar 2006, met als orgelpunt de viering van ons vijfentwintig jarig bestaan, leek 2007 een rustig overgangsjaar. Achter de schermen werd er echter duchtig gewerkt. Op de eerste plaats wil ik de uitstekende prestaties onderlijnen van onze hoofdgreenkeeper Paul Dillen die samen met Algemeen Directeur Erwin De Maertelaere de greenkeepersploeg grondig heeft aangepast. De resultaten lieten niet lang op zich wachten. Rinkven is niet alleen zeer goed onderhouden, maar biedt tevens een sportief uitdagend terrein."

Twee evenwaardige banen

Rinkven Golf & Country Club was tot voor kort de grootste golfclub van Vlaanderen. Die eer moet de Antwerpse club nu wel met Oudenaarde delen. De Oost-Vlaamse club tilde zich verleden jaar via een uitbreiding van negen holes eveneens naar tweemaal achttien holes. Wat Rinkven hen in september 2006 al voorgedaan had. Men opende toen niet alleen negen nieuwe holes, maar hertekende in één beweging het totale parcours in twee verschillende golfbanen. De Old Course en de Championship Course, waarin de meeste nieuwe holes geïntegreerd werden, dingen nu naar de gunst van de Rinkvense leden en bezoekers. Een moeilijke keuze. Ook al omdat men uit het totale aanbod holes twee totaal nieuwe nieuwe tracés destilleerde. Daardoor verdwenen de uit 1981 daterende en door Baron Paul Rolin getekende "rode" en "witte" parcours, die vijf jaar later de versterking van "geel" kregen. De Rinkvense bestuurslui beseften gelukkig erg vlug dat twee loops van achttien holes veel aantrekkelijker waren dan eindeloze combinaties van negen holes. Vandaar dat het nieuwe "blauwe" parcours naadloos geïmplementeerd werd bij de bestaande holes, die hier en daar een geslaagde face lift kregen. Het resultaat mag er wezen. Rinkven beschikt nu over twee haast evenwaardige banen.

Is België een golfparadijs?...
Limburg wil dé golfprovincie va......
Limburg grossiert in mooie finis......
Limburg laatste van het Vlaamse ......
Best of Belgium : Golfbanen Top 25...
Millennium Paal zorgt met Bambin......
Royal Zoute blijft iets uniek...
Millennium Paal laat Belgische g......
Rinkven lukt Interclub-hattrick...
contact