SweetCorn
28 08 08
Millennium Paal laat Belgische golfjeugd gratis spelen

Millennium Paal is niet uit het golfnieuws weg te branden. Na de succesvolle opening van de Bambini Course, zorgde Limburgs jongste golfclub voor een tweede primeur. Vanaf nu mogen de jeugdspelers van de Belgische golfclubs gratis op Millennium spelen.

"Manfred Dohmen lanceerde het schitterende voorstel en iedereen was meteen voor dat idee gewonnen", stelt Millennium-captain Rudi Honinx (foto). "Het volstaat dat de jeugdspelers een starttijd aanvragen en ze krijgen meteen een gratis greenfee aangeboden. Iets unieks. We hopen uiteraard dat andere clubs in dat systeem zullen stappen. De golfjeugd moet immers gekoesterd worden. Wat we op Millennium steeds gedaan hebben. De resultaten liegen er niet om. We hebben zowel bij de heren als de dames de Limburgse nummer één in huis. Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven fungeren als gedroomde locomotieven voor onze jeugdwerking. Dat merkte je niet alleen bij de opening van de Bambini Course, maar ook in tal van wedstrijden."

"Vermits onze jeugd veel federale wedstrijden speelt, hebben ze een grote kennissenkring opgebouwd", vervolgt Rudi die als sportieve roerganger van Millennium Paal uitstekend werk levert. "Ik verwacht dat die als eersten door onze jeugdleden uitgenodigd zullen worden. De rest zal wel volgen. We spreken hier uit ervaring, want tijdens de succesrijke Interclubcampagne hebben we onze tegenstrevers na de afloop van de wedstrijd ook telkens een gratis greenfee aangeboden. Iets wat enthousiast en met grijpgrage handen ontvangen werd. Sommigen reageerden door ons prompt net hetzelfde aan te bieden. De juiste spirit! We hopen met die "jeugd gratis"-actie hetzelfde te bekomen. Eind vorig jaar schreven we de verschillende Limburgse clubs aan om in die actie mee te stappen. Alleen Golfforum Lummen reageerde vooralsnog positief. We hopen echter dat minstens één, liefst alle andere Limburgse clubs in dat zog zullen duiken. Maar we kijken uiteraard ook verder. Waarom kan zo'n initiatief niet door alle Belgische clubs gedragen worden? Misschien een ideetje dat op federaal, laat staan regionaal vlak moet besproken worden. Het zou de golfsport een échte "boost" geven. Ook de broze samenhorigheid bevorderen. Nu toert iedereen té veel rond eigen kerktoren. Met ons initiatief willen we dat bijstellen. De eerste reacties waren alvast overrompelend. Een zoveelste bewijs dat ook dit Millennium-initiatief een schot in de roos was."

Is België een golfparadijs?...
Limburg wil dé golfprovincie va......
Limburg grossiert in mooie finis......
Limburg laatste van het Vlaamse ......
Best of Belgium : Golfbanen Top 25...
Millennium Paal zorgt met Bambin......
Royal Zoute blijft iets uniek...
Millennium Paal laat Belgische g......
Rinkven lukt Interclub-hattrick...
contact