SweetCorn
28 08 08
Royal Zoute blijft iets uniek

Het was even slikken... Niet Royal Zoute, maar Limburg Golf Houthalen werd door een brede waaier Belgische golfkenners tot nationale nummer één gekroond. Toch nam men dat aan de Belgische Oostkust eerder filosofisch op. Ook al omdat Royal Zoute uiteraard besefte waar het schoentje wat neep.

"Het stoort ons helemaal niet dat we die topplaats uit handen hebben moeten geven", stelt men op Royal Zoute. "Onze club blijft ondanks dat iets uniek. Die nationale nummer één-plaats was uiteraard leuk meegenomen, maar daar houden we ons in feite niet mee bezig. We zijn immers geen commerciële club. Integendeel zelfs. Het verheugt ons natuurlijk dat ook andere Belgische golfbanen in de meest gunstige zin evolueren. Dat onderstreept de waarde van het Belgische golflandschap. Daarom kijken we nu al uit naar het nieuwe golfproject in Duinbergen. Knokke-Heist zal binnen een half decennium twee prachtige topgolfbanen rijk zijn. Eéntje is er al..."

Belgian Open

"Momenteel telt Royal Zoute zo'n 1800 leden", verduidelijkt secretaresse Christine Navet. "Daar zitten uiteraard de leden van Knokke Town Golf Club bij met wie we een uitstekende relatie hebben. Door dat grote aantal leden is er nog bitter weinig plaats voor nieuwe. De wachtlijst is dan ook erg lang, maar we kunnen niet anders. Noem dat de tol van het succes. Daarom vinden we het niet erg dat we geen topwedstrijd à la Belgian Open mogen ontvangen. Dat deden we zesmaal en hebben uiteraard uitstekende herinneringen aan die Opens. Wat echter niet wil zeggen dat we nooit meer zo'n Belgian Open willen organiseren. Alles valt of staat echter met een kapitaalkrachtige sponsor. Zonder die forse financiële steun is het immers niet meer mogelijk een European Tour-wedstrijd naar België te halen. Spijtig genoeg zijn zulke potentiële geldschieters in België érg dun gezaaid. Ik zie het dus niet meteen positief in."

Natuurbeleidsplan

De European Tour-spelers, die ooit Royal Zoute liepen, vinden het natuurlijk oerspijtig dat er geen Belgian Open meer georganiseerd wordt. Zij dweepten met Royal Zoute. "De club heeft hun, weliswaar dankbare steun niet écht nodig. Voor de succesrijke Belgian Opens werd Royal Zoute ook al terecht de hemel ingeprezen. Dat gebeurt nu nog steeds. Wel hebben we door het opgelegde natuurbeleidsplan minder mogelijkheden om ons terrein het hele seizoen lang optimaal te houden. De vele restricties zorgen er immers voor dat we maar een beperkt aantal middelen mogen gebruiken om ons terrein te onderhouden. Wat uiteraard sporen na laat en ons ongetwijfeld die Belgische nummer één-plaats kostte. Toch proberen we leden en bezoekers jaar in, jaar uit een zo goed mogelijke baan voor te schotelen. De enthousiaste reacties bewijzen dat we daar aardig in slagen. Royal Zoute is én blijft immers iets uitzonderlijk, iets uniek..."

Is België een golfparadijs?...
Limburg wil dé golfprovincie va......
Limburg grossiert in mooie finis......
Limburg laatste van het Vlaamse ......
Best of Belgium : Golfbanen Top 25...
Millennium Paal zorgt met Bambin......
Royal Zoute blijft iets uniek...
Millennium Paal laat Belgische g......
Rinkven lukt Interclub-hattrick...
contact