SweetCorn
28 08 08
Millennium Paal zorgt met Bambini Golf voor Benelux primeur

Het Belgische Millennium Paal heeft andermaal voor een absolute primeur gezorgd. Naast de 18 holes championship course en de 9 hole compact course, opende men een heuse Bambini course. Zoals de naam het doet vermoeden een golfbaan exclusief voor de allerkleinsten. Moeten we er nog aan toevoegen dat de Bambini Golf van bij de start door het jonge volkje overrompeld werd?

"We hebben geen moment aan dat succes getwijfeld", glundert initiatiefnemer én Millennium-draaischijf Manfred Dohmen. "Millennium heeft er steeds een erezaak van gemaakt "anders dan anders" te zijn. Met die Bambini Golf hebben we dat andermaal willen onderstrepen. Een schot in de roos. Ook een zoveelste bewijs dat je als golfclub andere paden moet durven bewandelen."
"Met die Bambini Golf willen we de allerkleinsten in contact brengen met de golfsport", gaat zoon en clubsecretaris Florian verder. "Dat contact gebeurt op een leuke, maar ook correcte manier. Op de negen Bambini holes, die in onderhoudsvriendelijk kunstgras opgebouwd zijn en elk genoemd zijn naar de negen rendieren van de Kerstman, krijgen de kids meteen het juiste golfgevoel. Erg belangrijk om later door te groeien tot échte golfers. Ook zit er een duidelijk educatief aspect in het hele concept. Niet alleen wordt hun coördinatie- en concentratievermogen aangescherpt, maar we stellen onze bambini ook een heus clubhuisje ter beschikking waar ze in aangepaste zeteltjes jeugdboeken en strips kunnen lezen. Waar al duchtig van gebruikt werd gemaakt."
In eerste instantie lijkt de Bambini Golf een beetje op een minigolfbaan, maar door de tee's oordeelkundig te plaatsen moeten de kids meer doen dan alleen putten. Approachen is een erg belangrijk item op de Bambini Golf die dankzij het kunstgras het hele jaardoor bespeelbaar is. Ook voor de ...volwassenen die op deze kunstgreens hun putting kunnen bijstellen. De eerste confrontatie werd alvast gewonnen door clubcaptain Rudi Honinx die initiatiefnemer Manfred Dohmen versloeg.

Is België een golfparadijs?...
Limburg wil dé golfprovincie va......
Limburg grossiert in mooie finis......
Limburg laatste van het Vlaamse ......
Best of Belgium : Golfbanen Top 25...
Millennium Paal zorgt met Bambin......
Royal Zoute blijft iets uniek...
Millennium Paal laat Belgische g......
Rinkven lukt Interclub-hattrick...
contact