SweetCorn
27 12 10
Limburg wil dé golfprovincie van het land worden

Limburg is op veel vlakken anders, laat staan beter dan de andere Belgische provincies. Neem bijvoorbeeld het typische “Limburg-gevoel”. Dat zorgt voor een positieve wave die heel wat andere provincies ons benijden. Het gastvrije Limburg staat dan ook erg hoog aangeschreven op de toeristische ladder. Iets wat de provinciale toeristische dienst in de nabije toekomst nog wil accentueren. Mét de hulp van golfend Limburg.

Deze provincie ontpopt zich al een tijdje tot één van de meest aantrekkelijke golfregio’s. Daar zorgt de prachtige waaier Limburgse golfbanen voor. De heidebaan van Limburg Golf & Country Club Houthalen is absolute Belgische top, Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt mag prat gaan op haar prachtige parkbaan en sublieme greens, het spectaculaire Spiegelven Genk bekoort al haast twee decennia heel wat greenfeeërs, Golfforum Lummen biedt alles wat een 9 holes-baan kan bieden en Millennium Golf Paal reikt, als laatste grootschalig Belgisch golfproject, nu reeds naar de sterren. Vijf prachtparels die de al zo sublieme Limburgse golfkroon dat extra cachet geven. Maar er is meer. De toeristische dienst van Limburg wil de provincie profileren als een trendy, kwalitatief hoogstaande bestemming. Ideaal om er een paar dagen te verblijven. En daar horen ongetwijfeld één of meerdere rondjes op een Limburgse golfbaan bij.

Limburg heeft alle troeven in handen om dé golfprovincie van het land worden. Getuige het meer dan geslaagde Omnium of Belgium 2010 op Millennium dat in 2011 opnieuw in Houthalen zal neerstrijken, dat in 2010 al het Nationaal kampioenschap Stroke Play organiseerde.  Mét als kers op de taart een Limburgse winnaar, Christopher Mivis (foto).
Dat zorgde niet alleen voor het nodige animo, maar ook voor bijkomende naambekendheid. Wat door alle actoren moet aangegrepen worden om Limburg een bijkomende toeristische stimulans te geven. Deze provincie verdient dat. Ook de golfclubs die het huisvest. Limburg Golf & Country Club Houthalen werd door een heel stel BGB’s, zeg maar Bekende Golfende Belgen, al eens aangeduid als de nationale nummer één. Iets waar men in Houthalen terecht fier op mag zijn.

Ook Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt mag een hoge borst opzetten. Vooral de kwaliteit van de greens zorgt er voor dat de prachtige parkbaan alsmaar meer fans lokt. Uiteraard is er natuurlijk de nabijheid van de “Hoofdstad van de Smaak”, die er deels voor zorgde dat de hele provincie een trendy, klasserijk imago mag ambiëren. Ook Genk, dat zich ietwat suggestief de G-plek van de provincie noemt, stapt in dat shoppingverhaal mee. Maar naast het nieuwe stadsplein en uiteraard KRC Genk, heeft de industriële hoofdplaats van de provincie met Spiegelven Genk een bijkomende aantrekkingspool die nu reeds een bedevaartsoord voor heel wat binnen- en vooral buitenlandse golfers geworden is. Het stijlrijke Hotel Résidence Stiemerheide, dat Spiegelven overschouwt, is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Golfforum Lummen is haar initiële roeping als golfschool duidelijk ontgroeit. Toch bleef de negen holes-club drempelverlagend werken. Wat duidelijke vruchten afwierp. Heel wat huidige Limburgse toppers leerden het spelletje aan het Lummense Klaverblad. Een succesweg die men op Golfforum resoluut blijft volgen.

Millennium Paal heeft in luttele jaartjes tijd een topplaats op de Belgische golfscène veroverd. Iets wat eerder gemakkelijk ging, want het ambitieuze golfproject kent het laatste decennium in België zijn gelijke niet. Meer zelfs, baan én infrastructuur worden terecht de golfhemel ingeprezen. Het is nu wachten op de zesde parel aan de Limburgse golfkroon. Wordt dat Bree of is Lommel dat tikkeltje sneller? Of komt de verrassing uit Zuid-Limburgse hoek?

Is België een golfparadijs?...
Limburg wil dé golfprovincie va......
Limburg grossiert in mooie finis......
Limburg laatste van het Vlaamse ......
Best of Belgium : Golfbanen Top 25...
Millennium Paal zorgt met Bambin......
Royal Zoute blijft iets uniek...
Millennium Paal laat Belgische g......
Rinkven lukt Interclub-hattrick...
contact